De kledingkast van koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth leeft haar hele leven met regels en vooral wat haar kledingkast betreft. Wij zijn op onderzoek gegaan en hebben wat grappige feitjes voor je op een rijtje gezet. Zoals: haar personeel houdt altijd bij wat ze iedere dag draagt, dit voorkomt dat ze outfits aantrekt waar ze al eerder mee gespot is.

De kledingkast van koningin Elizabeth

Maar één broek

Er hangt maar één broek in Hare koninklijke kast als we de foto's mogen geloven. Zo is de koningin sporadisch met een broek aan gespot. Wel is ze in 1970 gezien met een matte zijden broekpak tijdens de Royal Tour of Canada in 1970. Gevalletje van één keer en nooit weer? Nee, ook in augustus 2010 koos ze voor een pantalon.

Voor elke outfit een paraplu

Ja, dat lees je goed, de koningin heeft voor ieder lookje een bijpassende paraplu. Wat wij ons dan afvragen is of ze ook een aparte plu-emmer voor al deze koninklijke versies heeft.

Favoriete handtas

Elizabeth heeft meer dan 200 Launer handtassen, een Brits merk waarbij je voor één exemplaar al gauw meer dan 1000 dollar neerlegt. Haar favorieten van het merk zijn 'the Royale' en de 'Traviata'. Waarom? De lange hengsels van de tassen maken het handen schudden wat makkelijker.

Hoeden

Rachel Trevor-Morgan, de koningins favoriete hoedenmaakster, is gevraagd of ze de hoeden van Hare Hoogheid niet te lang wil maken (bovendien mogen de hoeden haar gezicht niet verdoezelen). De reden? Anders blijft het hoedje, en daardoor dus de koningin, vastzitten tijdens het uitstappen uit de auto. En dat wil je natuurlijk niet, want de camera is overal.

Sjaaltjes

Om heur halsje te beschermen tegen het Britse weer siert er altijd een sjaaltje om Hare Koninklijke nek. We kijken er dan niet van op dat ze alleen maar de zijden varianten van Hermés draagt.

Zoompjes

Elizabeth is geen fan van Marilyn Monroe-momentjes en draagt daarom alleen maar jurken en rokken met zoomen die onder de knie vallen. Eerlijk is eerlijk, we zien de koningin ook niet met een mini rokje naar een gelegenheid gaan, dat zou het uitstappen uit de auto mét die wijde hoge hoed nog spannender maken.