5x tips om stress op de werkvloer te verlagen

Omdat iedereen al druk genoeg is, is het belangrijk om daar soms even bij stil te staan. Daar zetten wij vijf tips voor je op een rij om drukte en stress op de werkvloer te verlichten.
5x tips om stress op de werkvloer te verlagen

1. Prioriteiten stellen

Met zoveel verschillende taken, is het belangrijk om iedere dag weer een overzicht te hebben. Bekijk daarom regelmatig welke taken de hoogste prioriteit hebben en voer die als eerste uit. Stel werkzaamheden waar je tegenop ziet niet uit. Wanneer je deze als eerste uitvoert, ben je er vanaf. Ook is het belangrijk dat je omgeving, zoals je bureau, opgeruimd is, dit zorgt namelijk voor rust.

2. Zeg nee

Als je stress ervaart, wordt dit vaak veroorzaakt door een hoge werkdruk. Durf nee te zeggen tegen taken of vragen die niet je prioriteit zijn. Natuurlijk willen we allemaal goed presteren, maar wanneer je teveel hooi op je vork neemt, lukt dit niet.

3. Up-to-date

Zorg ervoor dat je precies weet wat er van jou wordt verwacht. Wanneer dit voor jezelf niet duidelijk is, kan dit veel stress opleveren. Als je taken zwart op wit hebt staan, geeft dit rust.

4. Communiceer

Communicatie tussen collega’s is erg belangrijk. Deel stressvolle situaties en ervaringen én deel tips. Daarnaast is het ook fijn om je gevoel te uiten. Vergeet niet om je soms ook helemaal af te sluiten van werk en tijd te spenderen met vrienden en familie.

5. Pauze

Even weglopen van een stressvolle situatie en jezelf even tijd geven om te denken kan wonderen doen. Na deze korte pauze bekijk je de situatie vanuit een heel ander perspectief. Sta een paar keer per dag op van je bureau en loop even een rondje. Door te bewegen komt er endorfine vrij in je lichaam, waardoor je geluksgevoel kan worden vergroot.

 

Laatste nieuws