Simpele stappen om beter in je vel te zitten

We zijn allemaal verschillend en dat is maar goed ook. Het is belangrijk om je op je gemak te voelen in je eigen lichaam. En dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Daarom een paar tips om je op weg te helpen.

Simpele stappen om beter in je vel te zitten

1. Houd van je lichaam

Probeer je te concentreren op wat je lichaam daadwerkelijk kan doen in plaats van hoe het eruit ziet. Misschien heeft je lichaam negen maanden een kind gedragen (hoe verbazingwekkend is dat?), of misschien heeft het een marathon gelopen of een berg beklommen. Wat het ook is, wees dankbaar voor je lichaam.

2. Verander je houding

Je hebt vaak de kracht om je houding ten opzichte van de situatie waarin je je bevindt te verbeteren. Geloof het of niet, het is jouw beslissing of je urenlang kritiek op jezelf wilt leveren, of dat je bereid bent om je eigen weg te gaan en van jezelf te leren houden. De eerste stap is om te stoppen met het mentaal neerhalen jezelf. Spreek met jezelf af om dit niet meer te doen. Jij bent degene die de controle heeft.

3. Mentale gezondheid

Het is van cruciaal belang om tijd voor jezelf te nemen. Probeer dingen te doen die je graag doet, in tegenstelling tot dingen die je van jezelf 'moet' doen. Denk bijvoorbeeld aan yoga, meditatie of een digitale detox. Een break van je telefoon kan je helpen innerlijke rust te vinden, vooral met de constante druk van sociale media.

4. Omring jezelf met gelijkgestemde mensen

Iedereen heeft die ene vriend(in) die voortdurend negatief is, wat ook invloed heeft op jou (ook al realiseren ze zich dat niet). Laat hun negativiteit niet op je inwerken. Steun je vrienden, maar probeer je te omringen met positieve mensen die van je houden en je een goed gevoel over jezelf geven.

5. Glimlach

Onderschat nooit de kracht van een glimlach! Doe je best om meer te glimlachen, zelfs als je dat niet wil. Als we glimlachen, sturen we signalen terug naar de hersenen, wat op zijn beurt de hormonen verhoogt die ons blij maken. Rondlopen met een glimlach kan er dus voor zorgen dat je gelukkiger bent.