Op deze manier kom je van die nare koffie-adem af

Of je nu gek bent op cappuccino’s, of toch liever kiest voor een latte macchiato: het nuttigen van koffie is niet bepaald bevordelijk voor je adem. Maar gelukkig is er een trucje om snel van die slechte adem af te komen.  

De reden

Dat je van koffie een slechte adem krijgt, is duidelijk. Maar hoe komt deze nare lucht eigenlijk tot stand? Een slechte koffie-adem heeft namelijk alles te maken met het feit dat je van een kop koffie een droge mond krijgt, waardoor resten eten en drinken niet worden weggespoeld.

En zo kom je ervan af

Daarnaast zorgt koffie er ook voor dat de pH-waarde in de mond wordt verlaagd, waardoor allerlei bacteriën in je mond vrijkomen. Het resultaat: een slechte adem die je liever niet hebt. Toch hoef je niet gelijk te stoppen met drinken van je favoriete kopje koffie, maar zou je volgens het Voedingscentrum Nederland na je koffie gewoon een appel moeten eten en een glas water moeten drinken.

Door dit te doen, zou je slechte adem als sneeuw voor de zon verdwijnen en ben jij niet geïrriteerd, omdat jij je dagelijkse kopjes koffie niet binnenkrijgt.

Laatste nieuws