10 herkenbare schoonheidsproblemen in de winter

Het ijskoude weer doet ons maar weinig goed. Onze garderobe hangt inmiddels vol met warme truien, dikke winterjassen en thermokledingstukken. Ook op beautygebied moeten we ons toegeven aan het Siberische weertje. Dit zijn de schoonheidsproblemen die elke vrouw wel herkent tijdens de koude dagen.

10 herkenbare schoonheidsproblemen in de winter

Het ijskoude weer doet ons maar weinig goed. Onze garderobe hangt inmiddels vol met warme truien, dikke winterjassen en  thermokledingstukken. Ook op beautygebied moeten we ons toegeven aan het Siberische weertje. Dit zijn de schoonheidsproblemen die elke vrouw wel herkent tijdens de koude dagen. 

1. Pluizig haar

2. Loopneus

In het voorjaar heb je de vreselijke hooikoorts, maar vanaf de herfst komt de loopneus weer om de hoek heen kijken. Je kan dan ook niet meer de deur uit zonder een tas vol tissues. En je foundation, die zit aan het einde van de dag overal, behalve op je neus.

3. Een droge huid

Je kan smeren wat je wil, maar een paar uur later lijkt je huid toch echt eerder op schuurpapier.

4. Schrale lippen

De drogisterijen verkopen opeens het driedubbele aan Labello, Blistex en Vaseline, want net zoals een droge huid hebben we ook te maken met schrale lippen. Het is natuurlijk niet heel charmant om tegen een droog mondje aan te kijken, maar helaas is er vaak weinig aan te doen dan smeren, smeren en nog meer smeren.

5. Ontharing

Sommigen zijn er misschien wat minder blij mee, maar niemand heeft tijd om al die zones te moeten scheren. En onder die dikke truien en lange broeken zie je het toch niet.

6. Teennagels

Er worden geen open schoenen meer gedragen, dus wat is dan nog het nut van naar de pedicure gaan, vraag je je af. Maar zodra de lente zich aandient en de open schoentjes weer kunnen, heb je toch een beetje spijt dat je die teennagels niet beter verzorgd hebt.

7. Rode neus

Je kan zoveel foundation, concealer en highlighter gebruiken als je wil, Rudolph the red nosed reindeer is elke winter weer je tweede naam.

8. Te koud voor make-up

Het is natuurlijk een beetje onwennig, maar bekijk het positief: je huid heeft weer even de tijd om te herstellen van al die lagen make-up.

9. Statisch haar

Sjaals bezorgen je naast warmte helaas ook een grote klik onder je haar. Dat wordt een uur borstelen dus...

10. Aanschaf nieuwe producten

Er moet weer lichtere foundation worden ingeslagen en ook je voorraad lippenstift krijgt nieuw gezelschap. En laten we vooral de moisturizers en handcrèmes  niet vergeten.