Bezoektip: het Mahler Festival

Van 8 tot en met 17 mei 2020 vindt er niet alleen in, maar ook rond Het Concertgebouw in Amsterdam een uniek festival plaats. Het is namelijk de locatie van het Mahler Festival 2020 waarvan de kaartverkoop al is gestart...

Bezoektip: het Mahler Festival

Gustav Mahler

Gustav Mahler (1860-1911) is een Oostenrijkse componist die wordt gezien als één van de grootste componisten in de geschiedenis. Wat hem kenmerkte is de emotionele diepgang in zijn muziek en zijn durf om muzikale wegen in te slaan die anderen tot dan toe links hadden laten liggen. Aan het begin van de 20e eeuw werd de Oostenrijker bekend dankzij de Nederlander Willem Mengelberg die destijds dirigent was van het Concertgebouworkest. In die jaren kwam Mahler ook voor het eerst naar Amsterdam. Onze hoofdstad werd voor hem zijn tweede huis en Het Concertgebouw de plek voor bijna al zijn Nederlandse premières.

Tiendaags

Ook dit jaar kun je daar weer naar Mahler luisteren. Tijdens het festival, dat tien dagen duurt, worden vier internationale orkesten bijeengebracht die door de componist himself nog zijn gedirigeerd en nu zijn tien symfonieën zullen spelen. Van die tien wordt de Achtste twee keer gespeeld en onder leiding van dirigent Daniel Harding uitgevoerd door bijna vierhonderd musici.

Deze concerten in de Grote Zaal zijn echter niet alles: op zeven middagen staan in de Kleine Zaal Mahlers liederen en kamermuziek op het programma en ook daarbuiten, in en om het Mahler Paviljoen, vinden de hele dag evenementen plaats. Ook worden daar de tien concerten in de Grote Zaal live gestreamd.

Voor meer informatie over het muziekspektakel, het programma en de kaartverkoop, klik je hier