Bespaar geld door elektronische apparaten te laten repareren 

De introductie van de nieuwste iPhone door Apple geeft veel consumenten reden om de vervanging van hun huidige toestel te overwegen. Immers, we willen allemaal de nieuwste gadgets! Goedkoop is de aanschaf van deze nieuwe smartphone bepaald niet. Vaak gaat het al snel om een bedrag van meer dan duizend euro, afhankelijk van het exacte model dat men aanschaft. Een passend alternatief voor het vervangen van je telefoon is het laten repareren ervan. 

elektronische apparaten

Het vervangen van de accu of bijvoorbeeld het gebarsten scherm van je smartphone maakt dat je hier al snel weer een of twee jaar mee kunt doen. Dit helpt je veel geld te besparen. Meestal verkeert het gros van de onderdelen in het toestel nog in een goede staat. 

Ook een reparatie van een tablet of laptop interessant

Niet alleen het laten repareren van een smartphone kan veel geld besparen. Kijk ook eens naar de mogelijkheden die je hebt bij het laten uitvoeren van een tablet- of laptop reparatie. Onder meer de MacBook van Apple en bijvoorbeeld laptops van merken als Acer en Asus zijn goed te herstellen bij een kapotte batterij, een kapot scherm of een defect toetsenbord. Dergelijke reparaties kosten vaak tussen de 100 en 200 euro, afhankelijk van het model laptop dat je hebt. Kies je voor een nieuw apparaat, dan gaat het al snel om een veelvoud van dat bedrag. Niet alleen levert het je een financieel voordeel op; het is ook aanmerkelijk duurzamer om voor een reparatie te kiezen. 

Snelle reparatie met no cure, no pay-service 

Wanneer je voor een reparatie kiest profiteer je vaak van een snelle service. Door je reparatie vooraf te plannen word je direct geholpen. Het plannen van een afspraak kan eenvoudig online. In veel gevallen wordt de reparatie binnen een half uur uitgevoerd. Op dit punt verschilt het laten repareren van elektronica bij een lokaal bedrijf van een reparatie door de fabrikant ervan. Het opsturen en laten herstellen van je apparaat door de fabrikant kost al snel enkele weken en is daarbij duurder. 

Ook hanteren veel bedrijven een  no cure, no pay-service. Blijkt bij het stellen van de diagnose dat een reparatie niet uitvoerbaar is? In dat geval betaal je niets voor het uitgevoerde werk.