Zo doe je dat: het omwisselen van je munten

In sommige gevallen zijn ze nog veel geld waard! 

munten

Misschien heb jij ook wel vreemde munten die al lang in je kast liggen. Waarschijnlijk zijn het nog munten van een andere valuta van de vakantie, of munten die je ooit cadeau hebt gekregen. Dan is het geen gek idee om deze munten te laten checken, want ze hebben waarschijnlijk hogere waarden dan je zou denken. Ook oude munten kunnen vaak nog veel waard zijn en zijn eenvoudig en veilig in te wisselen. Wij leggen je alles uit over het inwisselen van je munten.

Waarde van munten 

Er zijn veel verschillende soorten munten met allemaal hun eigen waarde. Denk aan bedragen van €200 per munt, maar sommige zijn soms wel meer dan €2000 waard. Een gouden munt verkopen kun je gemakkelijk en snel online regelen. Als je niet zeker weet of je munt überhaupt iets waard is, kun je dit online berekenen met behulp van een waarde tool. Voor elke munt wordt een waarde aangegeven en na het invoeren van het aantal munten, krijg je de totale waarde te zien. Ook bij kleine bedragen kun je je munten zonder zorgen inwisselen, bij grote hoeveelheden kan het je nog iets leuks opleveren.

Inwisselen van de munten 

Zodra de waarde is vastgesteld, wordt er een verkoopprijs bepaald. Belangrijk om te weten is dat eventuele koersschommelingen na dit moment geen invloed hebben op de afgesproken prijs van de munt. Dit is geheel vrijblijvend en je bent niet verplicht om je munten direct te verkopen. Als je tevreden bent met de verkoopprijs, kun je de munten naar een inruil kantoor brengen. Heb je hier geen tijd voor of is er geen kantoor in de buurt? Dan kun je kiezen voor een ophaalservice, waarbij je munten veilig worden opgehaald en gegarandeerd op de juiste plek terechtkomen.

Controle 

Wanneer de munten bij het kantoor zijn aangekomen, worden ze eerst gecontroleerd. Ze worden gepoetst en gecontroleerd op gewicht en echtheid. Na deze inspectie wordt het overeengekomen bedrag aan je uitbetaald, meestal via een bankoverschrijving. Als je de munten zelf bij het kantoor hebt afgeleverd, wordt het bedrag direct overgemaakt. Het inruilen van je munten is dus een eenvoudig proces. Het is zeker waard om jouw munten, maar ook andere zilveren of gouden items te laten controleren op hun waarden.

Veilig inwisselen 

Bij het verkopen van je munten is het belangrijk om dit bij een betrouwbare partij te doen. Wissel je waardevolle munten niet zomaar in en controleer of de aanbieder een eerlijke prijs biedt voor jouw munten of andere goudbaren. Als je niet zeker weet of jouw munten iets opleveren, bezoek dan een inruil kantoor en vraag naar de mogelijkheden. Zij kunnen je verder helpen en meer informatie geven. Naast dat het je iets kan opleveren, krijg je ook meteen meer te weten over verschillende soorten munten en goudbaren.

Lifestyle
  • Adobe Stock