Film & tv-agenda: deze films moet je zien

Staat er al een favoriet tussen voor jou?

film tv-agenda

In Elegance leggen we je elke editie de allernieuwste films en series voor, zodat jij altijd up to date bent. Wij zetten dan ook een aantal must see films en series voor je op een rijtje uit onze film & tv-agenda.

'Liefde'

Gebaseerd op het boek De liefde en de wouden van Éric Reinhardt regisseert Valérie Donzelli dit Franse drama. Wanneer Blanche (gespeeld door Virginie Efira) de knappe Greg (Melvil Poupaud) ontmoet, denkt ze dat hij de ware is, ondanks waarschuwingen van tweelingzus Rose. De relatie blijkt al snel toxisch en Greg vertoont steeds meer bezitterig en zelfs gevaarlijk gedrag. Blijft Blanche verstrik in zijn greep of overwint ze haar schaamte en bevrijdt ze zichzelf?

– L'amour et les forêts, vanaf 27 juni.

Drievoud

Nog maar net bekomen van de grote hoeveelheid awards voor Yorgos Lanthinos' Poor things, keren hij, Emma Stone en Willem Dafoe terug met een driedelige mythe. Over een man zonder keuze die controle probeert te krijgen over zijn eigen leven, een politieagent wiens vermiste vrouw is teruggekeerd en een ander persoon lijkt, en over een vrouw die vastbesloten is om iemand te vinden met een speciale gave, die is voorbestemd om een spiritueel leider te worden.

Kind of kindness, vanaf 4 juli.

Midwest

Veelgeprezen filmmaker Jeff Nichols (Take shelter, Midnight special) keert terug met The Bikeriders. Jodie Comer (Killing Eve) speelt Kathy, een wilskrachtig lid van de motorclub Vandals die getrouwd is met de roekeloze Benny (Elvis' Austin Butler). De film toont de evolutie van de club in de loop van een decennium. Naarmate het leven bij de Vandals gevaarlijker wordt, dreigt de club een sinistere bende te worden.

The Bikeriders, vanaf 4 juli.

Roadtrip

De wereldberoemde schilder Davis Hockney inspireert met zijn unieke stijl, die je anders naar schilderijen doet kijken. Deze documentaire begint als de Nederlandse schilder Pieter Athmer ontdekt dat Hockney in Normandië gaat wonen. Opeens is zijn grote inspirator dichtbij. Hij besluit een speciaal schilderij te maken, waarmee hij hoopt de man te ontmoeten die de manier waarop hij naar zijn leven keek veranderde. Zijn goede vriend en regisseur Gerardjan Rijnders ziet er meteen een documentaire in en samen vertrekken ze met het schilderij op roadtrip van Amsterdam naar Normandië en gaan op zoek naar Hockney.

Hockney: I love view, vanaf 11 juli.

Schuldvraag

Deze film – bedolven onder de prijzen – gaat over een rechtszaak uit de Franse geschiedenis. Pierre Goldman, zoon van Joodse verzetsstrijders en revolutionair in Venezuela, keert platzak terug naar Parijs. Met roofovervallen houdt hij het hoofd boven water. Hij belandt in 1976 achter de tralies, maar gaat in beroep tegen de verdenking van een tweevoudige moord. Al snel wordt de schuldvraag overschaduwd door complexere thematiek als de Joodse identiteit en racisme.

Le procés Goldman, vanaf 25 juli.

Lifestyle
  • Jorrit Niels
  • Midwest