Boekenagenda: 9 boeken die je niet wil missen

Lees-ze!

boekenagenda

Of je nu in het park zit, op het strand of in een hangmat: deze zomer is een goed boek onmisbaar. Benieuwd welke boeken niet op je lijstje mogen ontbreken? We zetten 9 nieuwe boeken op een rij!

Loslaten

Nadagen van Claire Deya is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Vincent, een Franse dokter. In de zomer van 1945 probeert hij met een groep Franse vrijwilligers en Duitse krijgsgevangen de stranden te bevrijden van miljoenen mijnen. Levensgevaarlijk, maar Vincent doet het in de hoop informatie te vinden over zijn liefde Ariana die in de oorlog spoorloos verdween.

– €23 Xander Uitgevers

Schuld

De jonge schrijver Alban Mik onderzoekt in zijn debuut in 14 korte verhalen de dubbelzinnigheid van schuld. Een jongen duwt iemand voor de metro, maar was dat wel zijn eigen idee? En verzorgt een oude vrouw haar gehandicapte zus eigenlijk wel uit de goedheid van haar hart? Mik vraagt zich af wanneer je dader, slachtoffer of misschien wel allebei bent.

– €20 Prometheus

Amsterdam Trivia

In Kijk omhoog, Amsterdam! van Tom en Josephine Jongbloed, krijgen we meer dan 100 weetjes over Amsterdam voorgeschoteld. Gebaseerd op de succesvolle Instagram-account @ommetjemettom lezen we prachtige verhalen over Amsterdam met illustraties van Lou Flór. Tom & Josephine: "Ons doel is vooral om mensen opnieuw te leren kijken naar al het moois wat de stad te bieden heeft. In deze drukke tijden zijn we vaak te veel gefocust op onszelf en onze telefoon, en vergeten we om ons heen te kijken."

– €21 Spectrum

Leven & Liefhebben

Colm Tóibín is één van de belangrijkste Ierse auteurs van dit moment. De meermaals voor een Booker Prize genomineerde Toíbín had succes met De Tovenaar en Nora. Zijn nieuwste boek is het vervolg op de bekroonde en verfilmde bestseller Brooklyn. In Long Island woont de Ierse Eilis Lacey al 20 jaar samen met haar man Tony en hun kinderen in het Long Island van de jaren 70. Een schokkend bericht brengt Eilis terug naar Ierland, waar ze een wereld tegenkomt die ze vaarwel had gezegd en verloten dacht te hebben.

– €25 De Geus

Mythevorming

Bekroond met de Baillie Gifford Prize for Excellence in Non-fiction, de meest prestigieuze prijs van het Verenigd Koninkrijk. Hallie Rubenhold ontving deze prijs voor haar moderne klassieker over de seriemoordenaar die mensen al anderhalve eeuw in haar greep houdt: Jack the Ripper. We lezen het verhaal van zijn vijf slachtoffers en hun levens. Eindelijk krijgen de vrouwen zelf een stem in een bijzondere combinatie van true crime en maatschappelijke analyse.

– €22 Boekerij

De Lage Landen in 50 etappes

Arnout Hauben gaat opnieuw op pad. In Dwars door Lage Landen 2 wandelt hij, met Ruben en Philippe, duizend kilometer van Lauwersoog naar de Panne in West-Vlaanderen. De vrienden doorkruisen het hart van Nederland langs het Diagonaalpad, het Woudenpad en het Floris V-pad. De wandelgids wijst je de weg in 50 etappes door polders, dorpen en steden. Met verborgen parels en interessante gesprekken met de mensen die hij onderweg tegenkomt. Het nieuwe seizoen van Lage Landen is nu te zien via NPO Start.

– €24,50 Uitgeverij Balans

Meesteroplichter in de liefde

Een Buitengewone bedrieger van Sonia Kronlund vertelt het verhaal van een meesteroplichter aan de hand van getuigenissen van de vrouwen die van hem hielden, een privédetective die hem volgde en politieagentes die hem betrapten. Van Parijs en Warschau naar de favela's van Brazilië. En was hij een geesteszieke minnaar of een gevaarlijk manipulator?

– €22 Uitgeverij Thomas Rap

Zon & zeelucht

Tijdens een zomervakantie ontmoet Lucy de charmante Felix. Dan komt ze erachter dat hij de broer is van haar beste vriendin Bridget en al snel wordt duidelijk dat ze niet meer bij elkaar in bed moeten belanden. Maar elke zomervakantie wordt de aantrekkingskracht groter... Charley Fortune schreef met Deze zomer wordt écht anders een ongegeneerde beach-read.

– €15 Van Goor

Spaanse royalty

Dolores Redondo wordt de koningin van de Spaanse literaire thriller genoemd. Ze brak door met haar debuut Beschermengel, onderdeel van de Baztán-trilogie, verfilmd door Netflix. In Het kille hart wordt de Spaanse inspecteur Amaia Salazar geselecteerd voor een prestigieus programma van de FBI Academy. Ze wordt onderdeel van een speciaal team dat de seriemoordenaar 'De Componist' moet opsporen.

– €25 Xander Uitgevers

Ben jij een echte boekenwurm? Dan ben je hier aan het goede adres, want dat zijn wij op de Elegance-redactie ook!

Je vindt hier regelmatig lijstjes met de nieuwste boeken die niet op jouw must read lijstje mogen ontbreken. Van een spannende thriller tot een interessante biografie of heerlijke chicklit. Keuze genoeg. Lees-ze!

Lifestyle
  • Jorrit Niels
  • Adobe Stock