Dit is waarom veel mensen het dragen van contactlenzen verkiezen boven een bril 

Er zijn verschillende redenen waarom mensen bewust voor contactlenzen kiezen. 

Dit is waarom veel mensen het dragen van contactlenzen verkiezen boven een bril 

Sommige mensen dragen al sinds hun prille jeugd een bril, anderen pas vanaf middelbare leeftijd of zelfs dan nog niet eens. Maar misschien heb jij in je eigen omgeving meer brildragers dan je zou denken. Vaak kiezen mensen ervoor om contactlenzen te dragen, waardoor jij als buitenstaander niet eens weet dat de ander in feite brildragend is. Er zijn diverse redenen voor mensen om bewust niet voor een bril te kiezen, waarover je in dit artikel meer kunt lezen.

Behoud van de natuurlijke uitstraling

Een bril verandert het uiterlijk in grote mate. Het is daarbij de kunst om een montuur te kiezen dat goed past bij de vorm van je gezicht. Niet iedereen is daar even goed in en bovendien blijft het natuurlijk voor iedereen even wennen, want men ziet er hoe dan ook anders uit. Met contactlenzen heeft men dat probleem niet, want daarmee behoudt men de natuurlijke uitstraling van het gezicht. Men hoeft ook niet meteen allemaal nieuwe profielfoto’s te gaan plaatsen op accounts, dus dat scheelt weer tijd en moeite!

Optimaal gezichtsveld

Een bril is een uitstekend hulpmiddel om goed te kunnen zien, maar heeft ook zijn beperkingen. Het brillenglas houdt op bij het montuur en daarmee is je gezichtsveld dus beperkt. Als men dus een bril draagt, levert dit vanzelf een afgebakend kijkgebied op. Bij het gebruik van contactlenzen behoudt men een breder gezichtsveld. Geen vervelende randen om tegenaan te kijken, maar gewoon een optimaal gezichtsveld, zoals vanouds.

Bestelgemak door uniformiteit

Waar een bril altijd geheel op de persoon moet worden afgemeten, is dat voor lenzen niet het geval. Weet men eenmaal welk type lenzen benodigd is, dan is bestellen heel eenvoudig. Men hoeft zelfs de deur niet meer uit als men bij Hans Anders lenzen bestelt. Het advies is wel om altijd een bril achter de hand te hebben. Mocht het dragen van lenzen gaan irriteren, dan is het eenvoudig om ze uit te doen en vervolgens over te stappen op het tijdelijk gebruiken van een bril.

Geen beslagen glazen meer

Nog een fijn voordeel aan het gebruik van contactlenzen is dat men verlost is van de beslagen brillenglazen in vochtige of warme ruimtes. Menig brildrager zal de situatie herkennen dat eerst de brillenglazen moeten worden schoongeveegd bij binnenkomst, maar met het gebruik van contactlenzen behoort dat probleem definitief tot het verleden.

Lifestyle
  • Designecologist (Pexels)