Wijnliefhebbers opgelet! Grote kans dat ook jij een fout maakt als het aankomt op het drinken van een glas witte wijn. Zo hoort het wel.
Geen koude wijn
De juiste wijn kiezen bij een bepaald gerecht, het juiste glas kiezen bij het soort wijn en ga zo nog maar even door... We weten het inmiddels allemaal wel. Toch is er één fout die we allemaal maken, aldus experts. Drink jij je wijntje het liefst zo koud mogelijk? Dan ga je daar de mist in. Witte wijn moet je volgens verschillende sommeliers namelijk niet koelen.
Fris serveren
"Geen enkele wijn mag koud geschonken worden, zelfs geen witte wijn", aldus Patrick Cappiello, in 2014 door Food & Wine Magazine nog uitgeroepen tot 'Sommelier van het jaar'. "Het is een kwestie van heel simpele chemie. Hoe kouder de wijn, hoe meer de moleculen gaan krimpen. Schenk je wijn iets warmer, dan komen veel meer aroma's vrij", legt hij uit aan Huffington Post.
Beste temperatuur
Je mag witte wijn echter wel fris serveren. De beste temperatuur hiervoor is tussen de 7 en 12 °C. Bij een temperatuur onder de 6° (zoals in de meeste koelkasten) proef je naar verluidt maar weinig. Wist je trouwens ook dat je een wijnglas het beste kunt vasthouden bij de steel zodat deze niet de kans krijgt om warm te worden?
Bron: Huff post | Beeld: Adobe Stock