Voorjaarsschoonmaak: deze musthave maakt je leven een stuk makkelijker

Gemak dient de mens, zullen we maar zeggen.

Portrait of young tired woman with rubber gloves resting after cleaning an apartment. Home, housekeeping concept.

Gemak dient de mens. Dat is ons motto als het op het huishouden aankomt. Dus waarom zou je dan niet investeren in goede gadgets die je leven makkelijker maken? De trend van het moment is een steelstofzuiger mét dweilfunctie. En die wil je hebben voordat je aan je voorjaarsschoonmaak begint.

Alles in één

De komst van de draadloze steelstofzuiger heeft het huishouden al stukken aantrekkelijker gemaakt dan een aantal jaar geleden. Want zeg nou eerlijk, wie heeft er nog zin om een enorm bakbeest met draad door het huis te trekken? De steelstofzuiger is makkelijker in gebruik, je zit niet vast aan het stopcontact en hij is compacter om op te bergen. En ja, dat betekent vaak ook dat je hem sneller pakt en dus vaker stofzuigt. Maar we gaan nu nog een stapje verder, want de draadloze steelstofzuiger mét dweilfunctie maakt zijn opmars.

Net als met skincare, is de one-step cleaning routine wat je wil. Meer effect in minder tijd. Nou, we hebben goed nieuws: je favoriete merk Dyson heeft er nu ook eentje! de Dyson V15s Detect Submarine ziet er niet alleen uit om door een ringetje te halen, maar maakt ook alles met één apparaat blinkend schoon.

Verslavend

Het je 't best te werk gaat? Eerst kun je stofzuigen met de Fluffy Optic vloerzuigmond, deze verlicht microscopisch stof en vuil op harde vloeren met een lichtstraal. Of je kiest voor de Digital Motorbar vloerzuigmond, deze zuigt krachtig stof en haar op van alle type vloeren. Lichtelijk verslavend is het wel, want een lcd-scherm geeft in realtime aan wat er opgezogen is.

Daarna gaat de roterende dweilmond erop, waarmee je na het stofzuigen direct de vloer - van tegels, steen en hout tot keramiek, vinyl, linoleum en laminaat - kunt dweilen. Vuil en hardnekkige vlekken verdwijnen meteen en worden bij elke rotatie uit de borstel verwijderd, waardoor je niet met vies water schoonmaakt. En het belangrijkste: geen gehannes meer met een natte stinkende dweil en volle emmer water.

Dus hup hup, aan de slag. Het is tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Een klusje waar je misschien tegenop ziet, maar die nadat je klaar bent ook voor veel voldoening zorgt. En eerlijk is eerlijk: zo'n gadget maakt het een stuk leuker om te doen.

Beeld: Dyson