Vegan inspiratie nodig? Probeer deze wereldse vegan recepten

Vegan is alom vertegenwoordigd om ons heen, want we beginnen steeds meer te begrijpen dat plantaardig dé oplossing vormt, iets waar we niet meer omheen kunnen. Als veganist eet en gebruik je geen dierlijke producten: niet van levende of geslachte dieren. Ben jij opzoek naar vegan inspiratie, voor jezelf of anderen, pak dan het beste uit deze vegan inspiratie voor de lekkerste wereldse gerechten.

Lekkere vegan gerechten van over de wereld

Vegan gerechten moeten altijd een vleesvervanger bevatten, want je wilt geen voedingsstoffen tekort oplopen. Bonen en vleesvervangers leveren je vaak deze belangrijke bouwstenen voor je lijf. Kijk maar eens naar deze wereldse veganistische recepten uit onze lijst, en voor vrijwel iedereen makkelijk te maken. Waar wacht je dus nog op!

Turkse Lentil soup

Oh, ben jij weleens in Turkije geweest en heb je daar 'Lentil soup' gegeten? Deze vegetarische soep is in één woord verrukkelijk! De groene soep, ook al is het alweer ruim 25 jaar geleden, is me altijd bijgebleven. Lentil = linzen. In dit geval betreft het een gepureerde, groene linzensoep. De linzensoep bevat groene linzen, maar ook ui, wortel, bleekselderij, olijfolie, kruiden als komijn, koriander, kurkuma, paprika en 1 liter groentebouillon. Even fijn snijden, koken en pureren.

Amerikaanse vegan burger

Veganburger Californian style, dat is de Amerikaanse vegan burger. Koop vegan hamburger broodjes en toast ze even kortstondig. Koop vegan kaas, vegan bacon en vegan hamburgers. Verder voeg je er lekkere knapperige ijsbergsla (flinterdun gesneden) aan toe, schijfjes rode ui, gewone ui, plakjes tomaat en alfalfa. Je bakt de vegan burger, vegan bacon en ui lekker op, plaats de hamburger in een bedje van ijsbergsla, gebruik wat zachte mosterd en tomatenketchup en stapel de overige ingrediënten op de burger, met als topping de gebakken uitjes!

Japanse Poké Bowl

Poké Bowls zijn echt onwijs lekker en enorm populair. De bowl bestaat uit een rond bakje, waaruit wordt gegeten. Kook allereerst sushirijst, dit vormt de basis van het bakje en beslaat circa de helft van het bakje. Voeg er allemaal heerlijk gezonde ingrediënten aan toe zoals: Edamame bonen en Wakame zeewiersalade (een must in de Japanse keuken), maar ook kleine blokjes komkommer, avocado, gebakken tofublokjes en lente ui. Groepeer de ingrediënten soort bij soort en rond het af met een topping van sesamzaadjes en sojasaus.

Franse vegan paddenstoelensoep

Maak een heerlijke gebonden soep van groentebouillon, vermengd met bloem om de soep te binden, olijfolie, waarin je een mengsel van verschillende paddenstoelen in opbakt. Bak de paddenstoelen dus op in wat olijfolie met een klein scheutje ketjap (voor de smaak). Het aroma van de paddenstoelen komt goed vrij tijdens het bakken. Voeg er lente ui en knoflook aan de soep toe, maar bak deze niet mee. Voeg vervolgens het baksel van paddenstoelen met olie en al toe aan de soep en smullen maar!

Je ziet, het bereiden van veganistische recepten is makkelijker dan het lijkt en oh zo vers en voedzaam. Vleesvervangers als bonen en paddenstoelen vormen een mooi alternatief.

Foto: Engin Akyurt via Pexels