De broche is terug: zo draag je hem anno 2024

What's old is new again.

What's old is new again. Dat is hoe de modewereld er dit jaar in staat. We zien trend na trend terugkeren, maar de laatste is toch wel verrassend: de broche.

De broche

Veel retro items maken een comeback, denk aan de A-lijn jurk en bepaalde sneakers. Ook deze trend is rechtstreeks uit 1950 geplukt: de broche. Het is sinds kort weer dé manier om een basic outfit op te leuken. Op verschillende catwalks paradeerden modellen met een broche op hun outfit; van Miu Miu en Erdem tot Tory Burch.

Miu Miu

Streetstyle

Ook buiten de catwalk om kwam de broche vaak terug in streetstyle looks tijdens afgelopen Fashion Weeks. Aan een jas of blazer vastgepind, maar ook om een cape of sjaal op zijn plek te houden. Groot en klein, goud en zilver, antiek en modern, alles kwam voorbij. En als we modekenners mogen geloven, is dit pas het begin. De rest van het jaar blijft deze trend groeien en bloeien.

Erdem

Shoppen maar

Overtuigd? Dan mogen er best een aantal mooie broches aan jouw garderobe toegevoegd worden. Bij Givenchy vind je een prachtige gouden roos, bij Chanel een zijden bloem en bij Oscar de la Renta een klein goudkleurig strikje. Maar Saint Laurent, Tiffany & Co. en Loewe hebben ook prachtige exemplaren in hun collectie. En niet getreurd, ook high street winkels spelen in op de trend, mocht je iets minder diep in de buidel willen tasten. Bij H&M, Arket en Zara vind je ook parels.

Tory Burch

Vintage

Misschien wel nog leuker is een echte vintage broche. Duik in de kast van je moeder, je oma of misschien heb je zelf wel wat bewaard van vroeger. Zo niet, ga dan op treasure hunt in antieke winkels. Je zult versteld staan van wat je kunt vinden als je het geduld hebt.

De volgende keer dat je in de spiegel kijkt en het gevoel hebt dat je outfit wat mist, weet je in ieder geval wat je te doen staat: een mooie broche erop!

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld