Zien: de mooiste red carpet looks van de Oscars 2024

Er kwamen waanzinnige jurken voorbij.

Tijdens het meest prestigieuze filmevent van het jaar kun je niet in je spijkerbroek voor de dag komen. Voor de 96e editie van de Oscars lieten de celebs zich weer flink in de steigers zetten. Hieronder hebben we onze favoriete looks van de avond verzameld.

Van glitter tot klassiek

Het Dolby Theatre in Los Angeles, California werd omgetoverd tot een walhalla van A-listers die gehuld in de meest extravagante jurken over de rode loper paradeerden. Sommigen in klassiek zwart, wit of een combinatie, anderen in een knalkleur of fonkelende pailletten.

De Mermaid Core trend werd gespot bij actrices Carey Mulligan die voor rustige kleuren ging en Emma Stone die voor pastel koos. Ook America Ferrera ging voor kleur: hot pink. Barbie-ster Margot Robbie ging voor de verandering niét voor roze, maar voor all black. Net zoals nog veel meer sterren op de rode loper, want klassieke zwarte jurken waren misschien wel de grootste trend dit jaar.

Lupita Nyong’o’s, Gabrielle Union en Michelle Yeoh gooiden het over een andere boeg en gingen juist voor een opvallende glitter look. Benieuwd naar onze favorieten? Kijk mee!

Winnaars

De grote winnaar van de avond was de film Oppenheimer van regisseur Christopher Nolan. De film die maar liefst dertien keer genomineerd was, won zeven Oscars, waaronder voor beste film. De Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema ging ook naar huis met een gouden beeldje voor Oppenheimer.

Emma Stone won de Oscar voor Beste Actrice in Poor Things en Cillian Murphy de Oscar voor Beste acteur in Oppenheimer. De film Barbie was vaak genomineerd, namelijk acht keer, maar kreeg uiteindelijk maar één Oscar: Billie Eilish won met haar lied What Was I Made For?.

Beeld: NL Beeld