3 Stylingregels van koningin Máxima om er altijd goed uit te zien

Ze ziet er altijd uit om door een ringetje te halen.

Koningin Maxima en Minister bezoeken Alles Oke Supportlijn

We kunnen er niet omheen, koningin Máxima ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Hoe ze dat voor elkaar krijgt? We delen haar drie stylingregels.

Make-up

Máxima heeft prachtige ogen, en die wil ze het liefst zo groot mogelijk laten lijken. Hiervoor hanteert ze een bepaalde make-upmethode. Visagist Mari van de Ven vertelt er meer over: “Het is heel belangrijk om het gebied boven je oog, in de arcadeboog, iets donkerder maken. Dat maakt namelijk je oog een stuk groter. We nemen zeker ook het gebied onder het oog mee, ook hier is het van belang om het steeds meer van donker naar licht te laten overlopen.”

Kleding

Máxima heeft natuurlijk enorm veel kleding om er op elke gelegenheid leuk, maar toch weer anders uit te zien dan de keren daarvoor. In totaal zijn er wel meer dan 800 verschillende outfits te vinden in haar kast en elk jaar komen er daar meer bij. Om niet telkens uren kwijt te zijn aan het shoppen, heeft Máxima een aantal vaste adresjes. Een daarvan is het modehuis NATAN, dat altijd de mooiste jurken voor haar maakt.

Hoeden

Onze Máxima is dé Queen als het gaat om hoeden. Bij elke verschijning weet ze ons te verbluffen met de gekozen creaties. Toch waait het weleens hard, maar weten we haar nooit op een oh-nee-mijn-hoed-waait-af-blunder te betrappen.

De hoedenontwerpster van Máxima, Fabienne Delvigne, onthult hét geheim. “Ze mogen écht niet afwaaien. Wij letten er natuurlijk op dat ze goed blijven zitten. Maar koningin Máxima heeft daar zelf ook iets geweldigs op gevonden.” Hoedenspelden zouden ‘het beste middel’ zijn. “Zoals onze grootmoeders die gebruikten. Aan het Nederlandse hof hebben ze veel prachtige hoedenspelden. Daarom is dat nu weer in als accessoire om de hoed te bevestigen”, aldus de ontwerpster.

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld, Instagram