Oeps: je draagt een coltrui al je hele leven verkeerd

Zo moet het wél.

Goede modetips zijn altijd welkom. Zoals bijvoorbeeld hoe je eigenlijk je coltrui zou moeten dragen, want dat schijnen we helemaal verkeerd te doen.

Verkeerd om

Je wilt de volgende keer dat je een turtleneck-trui of -shirt aantrekt wel twee keer nadenken hoe je de kraag draagt. TikTokker Mary Orton laat in haar virale video (die inmiddels al miljoenen keren is bekeken) namelijk zien dat we het item helemaal niet juist dragen. Ze legde uit dat je de kraag van dit kledingstuk niet naar buiten moet omklappen, maar naar binnen moet vouwen. “Dit zorgt voor a much cleaner neckline“, legt ze uit.

Niet alleen ziet je trui of top er zo rustiger uit, maar het zorgt er ook voor dat het geen rommelig geheel wordt als je kettingen wilt dragen. “Plus, veel turtlenecks krijgen na verloop van tijd zo’n gekke rand, door het naar binnen te vouwen ziet het er veel duurder uit.”

@mary.orton Another day, another life-saving turtleneck tip. #turtleneck #turtlenecks #styletips #stylehacks #fashionhacks #styletok #classicstyle ♬ original sound - Mary Orton

Trending

De hack van Mary Orton komt erg gelegen, want de turtleneck is dit najaar erg in trek. Het veelzijdige item is een must in je garderobe. Je kunt ‘m namelijk op verschillende manieren dragen. Onder een blazer, onder een cardigan of onder een chunky bodywarmer. Bovendien kun je er color wise ook alle kanten mee op, al is de meest veelzijdige kleur zwart. Dit staat goed onder vrijwel alles. Het past onder een zwarte blazer, maar je kunt het ook combineren met een opvallende kleur.

De coltrui is overigens ook handig voor de warmere winterdagen of de frissere lentedag. Zo dragen influencers het kledingstuk ook graag onder hun trenchcoat om deze jas geschikter te maken voor fris weer. Ook handig: een sjaal is dan vaak niet meer nodig!

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld