De leukste bestemmingen voor een citytrip in het voorjaar 

Ben je het slechte weer, Blue Monday en de korte dagen inmiddels ook zat? Plan voor dit voorjaar een leuke citytrip met het gezin, je partner of bijvoorbeeld een goede vriendin. Een momentje om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en alvast een voorproefje te krijgen op het fijne weer horend bij de lente en zomer. Leuk aan een stedentrip in het voorjaar: je reis hoeft niet duur te zijn! Doordat je nog voor het hoogseizoen reist, liggen de prijzen voor vliegtickets en accommodaties relatief laag.

Geniet bijvoorbeeld van prachtige Oost-Europese steden als Krakau, Boedapest en Wenen.  Vliegtickets Boedapest  worden in april en mei aangeboden voor nog geen honderd euro per enkele reis, wanneer je alleen met handbagage reist. Wacht niet te lang met het boeken van je vlucht, de prijzen kunnen stijgen als de vraag toeneemt. Dit artikel zet een aantal leuke bestemmingen voor je op een rijtje!

Op zoek naar de schoonheid van Oost-Europa

De reeds genoemde Oost-Europese steden zijn niet alleen in trek vanwege de relatief lage prijs van vliegtickets en accommodaties. Het is hier fijn vertoeven in het voorjaar! Gemiddeld ligt de temperatuur in bijvoorbeeld Boedapest tussen de 15 en 20 graden Celsius in april. Wacht je tot mei? In dat geval ligt de temperatuur zelfs tussen de 20 en 25 graden Celsius. In de Oost-Europese steden valt ontzettend veel cultuur te vinden. Geniet van de gebouwen met een hoogstaande architectuur, de vele kerken en de vriendelijke bevolking. Ook op culinair vlak kom je niets te kort. Het aanbod aan goede restaurants is groot in de Oost-Europese steden.

Naar de zon in het zuiden van Spanje

Waar het in Oost-Europa soms nog regent in het voorjaar, is die kans in het zuiden van Spanje een stuk kleiner. Het maakt dat ook steden als Malaga en bijvoorbeeld Granada zich zeer goed lenen voor een stedentrip. De temperatuur ligt hier in het voorjaar vrijwel standaard boven de 20 graden Celsius. Een dikke trui heb je zodoende niet nodig! Met name Malaga is een prachtige, door velen nog onontdekte stad. In zo’n drie uur vlieg je er vanaf Amsterdam naartoe. Ook buiten Malaga valt veel te zien; trek de heuvels in voor een prachtig uitzicht over bijvoorbeeld Marbella. Maak er een autorit of verlaat de auto voor een fraaie wandeling.

Culinair genieten in Italiaanse steden

Een derde optie voor een korte vakantie in het voorjaar: Italië! Het land biedt prachtige steden, waar je eindeloos rond kunt dwalen door smalle steegjes. Neem plaatsen als Venetië, Florence en bijvoorbeeld Milaan. Je vindt er een fraaie architectuur, tal van typische Italiaanse pleinen en voldoende winkels om met een volle koffer terug naar Nederland te vliegen. Geniet daarnaast van een écht goede kop koffie in deze steden, van de Italiaanse pizza en natuurlijk verse pasta. De Italianen blijven je zeker op culinair vlak steeds weer verrassen. Een goede tip: combineer verschillende steden met elkaar, door bijvoorbeeld met de trein van Milaan naar Florence te reizen. Je kunt vanaf Amsterdam naar Milaan vliegen en vervolgens vanuit Florence terugkeren naar Nederland.

Beeld: Adobe Stock