10 Romantische films om te kijken met Valentijnsdag

Deze klassieke romcoms en sentimentele tranentrekkers zijn altijd goed.

Trek een fles champagne open, zet snacks op tafel en kruip onder een dekentje om deze Valentijnsdag een romantische film te kijken. Of het nou met je partner, beste vriendin of alleen is, deze klassieke romcoms en sentimentele tranentrekkers zijn altijd goed.

1. The Notebook

Need we say more? Ryan Gosling en Rachel McAdams spelen de hoofdrol in deze romantische film over jonge liefde en de uitdaging die klasse en status in de jaren veertig met zich meebracht. Een echte cultklassieker waar je geheid bij wegzwijmelt!

2. Pride & Prejudice

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jane Austens uit 1813. Met Keira Knightley in de hoofdrol die valt voor de rijke en gerespecteerde Mr. Darcy (gespeeld door Matthew Macfadyen).

3. Wat is dan liefde

Echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) krijgt de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Nietsontziend je zakken vullen is niet meer van deze tijd en Cato lijkt de aangewezen persoon de brallerige advocaten, en dan voornamelijk haar nieuwe collega Gijs (Maarten Heijmans), een stukje moraal bij te brengen.

4. Notting Hill

In Notting Hill bloeit er tussen de populaire actrice Anna Scott (Julia Roberts) en de minder succesvolle boekenverkoper William Thacker (Hugh Grant) iets moois op. Maar al snel komt William erachter dat hun relatie niet zonder slag of stoot gaat.

5. Zwaar Verliefd

De jonge, succesvolle dierenarts Isa (Barbara Sloesen) is een tikkeltje onzeker over haar lijf en de liefde. Ruben (Jim Bakkum) is dé perfecte man. Knap, werkt met zijn handen en houdt zielsveel van zijn labrador Bo. Als Isa op een dag Bo redt van een chocoladevergiftiging, valt ze als een blok voor zijn baasje.

6. About Time

Wanneer een jongeman ontdekt dat hij door de tijd kan reizen, bedenkt hij manieren om zijn liefdesleven zo perfect mogelijk te maken. Hij ontdekt echter al snel dat tijdreizen niet alles kan oplossen. Met Domhnall Gleeson en Rachel McAdams in de hoofdrol.

7. Eat Pray Love

Na haar scheiding, besluit Liz (Julia Roberts) haar leven drastisch om te gooien. Zo reist ze de wereld rond, op zoek naar lekker eten, spiritualiteit én ware liefde.

8. Hartenstraat

Deze romantische feelgood film speelt zich zich af in de Negen Straatjes in Amsterdam. In dit 'dorpje' in de stad lijkt iedereen op zoek naar liefde. Zoals de onverbeterlijke rokkenjager Bas, de senioren Bep en Aart en het gesettelde stel Rein en Jacob. De enige die niet op zoek is naar liefde, is Daan. Met Marwan Kenzari, Bracha van Doesburgh, Georgina Verbaan, Susan Visser en meer.

9. Save the last dance

Een verhaal over een blank meisje met een passie voor dansen die verhuist naar een grotendeels zwarte buurt in Chicago. Wanneer een klasgenoot dezelfde liefde voor dansen deelt, wordt ze verliefd. Met Julia Stiles, Kerry Washington en Sean Patrick Thomas.

10. Someone Great

Als een muziekjournaliste gedumpt wordt door haar long-term vriend, zorgt ze ervoor dat ze een onvergetelijke meidenavond in New York met haar beste vriendinnen beleefd. Een Netflix Original waar de liefde tussen vrienden gevierd wordt. Met in de hoofdrollen Gina Rodriguez, Brittany Snow en DeWanda Wise.

Aan de slag

Dus je weet wat je te wachten staat: kies je favoriete film uit, zet de salontafel vol met lekkere snacks, kaarsjes aan en dekentje erbij. Met je partner, beste vriendin, moeder, dochter of gewoon lekker alles: het wordt een heerlijke avond!

Bron: Marie Claire | Beeld: The Notebook | Video: YouTube