5 Nieuwe films & series die je in februari niet wil missen

Maak je notities?

Er staan weer een hoop nieuwe, goede films op de agenda. Wij zetten de must-sees van het moment voor je op een rij.

All of us strangers

Op een nacht in zijn bijna lege flat in het hedendaagse Londen heeft Adam (Andrew Scott) een toeval- lige ontmoeting met buurman Harry (Paul Mescal), die zijn dagelijks ritme doorbreekt. Terwijl er een relatie tussen hen ontstaat, wordt Adam in beslag genomen door herinneringen aan het verleden. Bij zijn ouderlijk huis ontdekt hij dat zijn ouders net zo leefden als op de dag dat ze stierven, 30 jaar geleden... Andrew Haigh regisseert een ontroerend verhaal over rouw, eenzaamheid en verlies.

Nu in de bioscoop

Poor things

Yorgos Lanthimos’ (The lobsters, The favourite) nieuwste wordt door critici geroemd en omschreven als ‘Barbie op absint’. Emma Stone speelt de hoofdrol van Bella Baxter. Ze wordt weer tot leven gewekt door een briljante, onorthodoxe wetenschapper (Willem Dafoe). Hongerig naar een grotere wereld gaat Bella er samen met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo) op uit. Vol absurdistische humor en een ongemak dat Lanthimos altijd vangt.

Vanaf 8 februari in de bioscoop

True detective: Night country

Jodie Foster op de hielen van een seriemoordenaar, waar hebben we dat eerder gezien? Toch is een nieuw seizoen van True detective meer dan welkom. De titel: Night Country. De locatie: de ijskoude duister- nis van Alaska waar de zon niet schijnt. Het verhaal: wanneer de lange winternacht valt in Ennis, Alaska, verdwijnen acht man- nen die het Arctic Research Station runnen. Om de zaak op te lossen zullen rechercheurs Liz Danvers (Foster) en Evange- line Navarro (Kali Reis) de niet aflatende nacht moeten trotse- ren en de duistere waarheden van Ennis ontrafelen.

Nu op HBO Max

Ferrari

Michael Mann, Adam Driver en Ferrari. Klinkt als een onweerstaan- bare combinatie, niet? Is het ook. De film over de legendarische oprichter van het Italiaanse automerk speelt in 1957. Ferrari staat op de rand van een faillissement en een wankel huwelijk. Zijn redding is het winnen van de Mille Miglia, een race van 1000 mijl van Brescia naar Rome en weer terug. De film toont een indruk- wekkend kwetsbare Driver en krachtige Penélope Cruz, elegant ouderwets cinema-handwerk en een paar van de beste race- scenes die we in lange tijd hebben gezien.

Nu in de bioscoop

Dream scenario

Nicolas Cage wisselt ouderwets videotheek-voer moeiteloos af met heel interessante films. Denk The unbearable weight of massive talent, Pig en Mandy. In zijn nieuwste paradepaardje speelt hij de doodgewone en eenzame professor Paul Matthews, die van de ene op de andere dag bekend wordt als hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hij is eindelijk populair en zijn relatie is nog nooit zo goed geweest. Dan nemen de dromen een duistere wending.

Vanaf 24 februari in de bioscoop

Het is maar net waar je zin in hebt, maar keuze is er genoeg! Deze vijf nieuwe films mogen in ieder geval niet op je watch list ontbreken. Met welke begin jij als eerst?

Tekst: Jorrit Niels | Beeld: Poor Things