Eclectic Grandpa: dé modetrend van 2024

Van kitscherige knitwear tot bruine loafers.

De coastal grandma modetrend is zó 2023. Dit jaar is niemand minder dan je opa je inspiratiebron.

Eclectic Grandpa

"Grandpa core" en "grandpa style" worden veel gezocht en opgeslagen op Pinterest. Het social medium voorspelt dan ook dat Eclectic Grandpa een grote fashion trend wordt in 2024. Nou zagen we sommige grandpa-items vorig jaar al veel, zoals de pantalon, oversized blazer en dad-shoe, maar dit jaar komt daar nog een schepje bovenop. Denk aan kitscherige knitwear, loafers, petjes, horloges, de kleur bruin, het ruitjesmotief en alles wat retro of vintage is. En als het even kan ook nog allemaal bij elkaar gecombineerd. Inspiratie nodig? Deze influencers gingen je voor.

View this post on Instagram

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Catwalk

Ook op de catwalk is de oudere generatie populair. Tijdens de show van Loewe zagen we ultra high-waisted pantalons, grof gebreide truien en polo shirts. Bij Miu Miu zagen we grote brillen, geruite shirts en vervaagde leren handtassen. Wales Bonner ging voor de V-hals, ruitjes en combineerde dikke breisels met een joggingsbroek. Wij hebben onze favoriete items voor je verzameld.

Investeren

Maar er schuilt meer achter deze trend. Want om er zo uniek en chique uit te zien als de opa's waar deze trend op geïnspireerd is, moet je een kast vol speciale items van hoge kwaliteit en waar je jaren plezier van hebt hebben. Dat betekent investeren in een paar mooie, tijdloze items die een leven meegaan in plaats van een garderobe vol kleding waar je na een seizoen op uitgekeken bent.

Bron: Who What Wear, Pinterest | Beeld: NL Beeld