Boekenagenda: 6 boeken die je niet wil missen

Perfect voor een heerlijk avondje bankhangen!

Nu we met z’n allen midden in in de winterperiode zitten, is er niets fijner dan onder een dekentje kruipen met een goed boek. Benieuwd welke boeken niet op je lijstje mogen ontbreken? We zetten 6 nieuwe boeken op een rij!

Ik zeg geen vaarwel

Man Booker Prize-Winnaar Han Kang met Ik zeg geen vaarwel haar langverwachte nieuwe roman. Het gaat over een schrijfster die op verzoek van haar vriendin – die in het ziekenhuis ligt – afreist naar het Zuid-Koreaanse eiland Jeju om zich over haar vogel te ontfermen. Als ze bij het huis aankomt, wordt het eiland geteisterd door sneeuwstormen en wordt ze geconfronteerd met het verleden en de bloedige opstand op Jeju van 1948-1954. Een krachtige roman over de reis van dood naar levenm veerkracht, pijn en vooral over onvoorwaardelijke liefde.

€24 Singel Uitgeverijen

Ik Zeg Geen Vaarwel
Ik Zeg Geen Vaarwel

Sneeuwstorm

Sneeuwstorm is de nieuwste van de vele thrillers uitgebracht onder het pseudoniem 'Suzanne Vermeer'. Dit keer vertrekt een fotograaf, Rianne, voor een klus naar de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa. In een vissersdorpje leert ze Aron kennen die haar het echte noorden wil laten zien, weg van toeristen. Onderweg vinden ze, diep in de bossen, het lichaam van een man. Vermoedelijk slachtoffer van een jachtongeluk, maar dan neemt Aron plots afstand van Rianne.

€17 A.W. Bruna Uitgevers (vanaf 16 januari)

Sneeuwstorm
Sneeuwstorm
Boekenagenda: 5 boeken die je niet wil missen

Reykjavík

Katrín Jakobsdóttir, premier van IJsland, en de internationaal bekroonde thillerauteur Ragnar Jónasson werkten samen aan de thriller Reykjavík. Een filmische 'Scandi' in de stijl van Agatha Christie en gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De 15-jarige Lára heeft een vakantiebaantje bij een echtpaar op een klein eiland, net voor de kust van de hoofdstad Reykjavík. Dan verdwijnt ze spoorloos. De vermissingszaak groeit uit tot IJslands grootste onopgeloste zaak. Dertig jaar later begint een journalist zijn eigen onderzoek, maar wordt langzaam duidelijk dat iemand alles op alles zet om te voorkomen dat de zaak wordt opgelost.

€21 A.W. Bruna Uitgevers (vanaf 4 januari

Reykjavík
Reykjavík

Wachten op mijn arrestatie in de nacht

Wachten op mijn arrestatie in de nacht van de Oeigoerse Tahir Hamut Izgil gaat over de politieke, sociale en culturele vernietiging van zijn thuisland. Een voor een verdwenen Izgils vrienden, in een tijd dat de vervolging van Oeigoeren door de Chinese regering al jaren bezig was. Meer dan een miljoen mensen verdwenen in zogenaamd 'heropvoedingskampen'. De dichter besluit te vluchten als het park bij zijn huis bijna leeg is, omdat zoveel buren al waren gearresteerd. Een pijnlijke oproep aan de wreld om de catastrofe te erkennen en een eerbetoon aan Izgils vrienden.

€25 De Bezige Bij

Wachten op mijn arrestatie in de nacht
Wachten op mijn arrestatie in de nacht

Morisaki's boekwinkel

Het zit de 25-jarige Japanse Tatako niet mee. Als haar relatie stopt, neemt ze ontslag en vertrekt naar haar oom Satoru om hem te helpen in zijn antiquarische boekwinkel. In ruil daarvoor mag ze boven de winkel wonen. Daar vindt ze troost in boeken lezen en komt ze weer op kracht. Morisaki's boekwinkel is feelgood waarbij de schrijver het aandurft om schrijnende thema's op een luchtige toon te behandelen.

€21 Meulenhoff (vanaf 9 januari)

Wachten op mijn arrestatie in de nacht
Wachten op mijn arrestatie in de nacht

Voordat het laat wordt

De nieuwe Kader Abdolah gaat over de schrijver die naar huis wil, maar terugkeren is onmogelijk. In Iran wacht een arrestatie. Toch weet hij op een sluwe literiare wijze zijn vaderland binnen te komen. Maar zijn ouderlijk huis blijkt niet de plek waarnaar hij verlangde. Zijn dementerende moeder herkent hem niet meer en hij zoekt zijn heil in het oude observatorium van zijn familie op het dak van het huis. Met telescopen neemt de schrijver je mee naar 'ons oorspronkelijke thuis' waar we allemaal vandaan komen, maar hij richt ook zijn blik op zijn vaderland, waar vrouwen in opstand zijn gekomen.

€25 Prometheus

Voordat het laat wordt
Voordat het laat wordt

Ben jij een echte boekenwurm? Dan ben je hier aan het goede adres, want dat zijn wij op de Elegance redactie ook! Je vindt dan ook regelmatig lijstjes met de nieuwste boeken die niet op jouw must read lijstje mogen ontbreken. Lees-ze!

Tekst: Jorrit Niels | Beeld: Adobe Stock