Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Leeuw

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2023 voor Leeuw (24 juli t/m 23 augustus) in petto had.

Dit was het jaar van de Leeuw

Jouw persoonlijke ontwikkeling maakt in de eerste helft van 2023 (tot 16 mei) een groeispurt door dankzij Jupiter in het teken Ram. Grijp die periode aan om een grote schoonmaak te houden in je leven en om eventueel een verre reis te maken. Jupiter helpt om zo’n trip tot een life changing ervaring te maken. Misschien ontmoet je iemand die jou op het idee brengt om een boerderij te beginnen in Frankrijk of een cadeauwinkel in het centrum. Iets kleins kan de aanleiding worden van iets groots en dan lijkt het net of je op alle mogelijke manieren wordt geholpen bij het uitstippelen van een nieuwe koers. Het hoeft overigens niet over werken te gaan.

Chiron staat al wat langer in Ram en probeert jou daar te helpen om meer te geloven in je eigen creativiteit, om alle twijfel overboord te gooien en voor je dromen te gaan. Dat doet Chiron volgens een vast recept: eerst komt de bewustwording, dat is de fase waarin je merkt dat je last hebt van die onzekerheid. Dat kan pijnlijk zijn, maar het hoort erbij. Dan volgt de heling. Je gaat op zoek naar een therapeut of methode die jou kan helpen. En als je merkt dat je er klaar mee bent, dat je de pijn achter je kunt laten, volgt vaak het verlangen anderen te helpen in hun zielsnood. Misschien ben je in 2023 al beland bij die derde stap.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Jiating Liu via Inkling Illustrations