Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Vissen

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2023, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2023 voor Vissen (19 februari t/m 20 maart) in petto had.

Het jaar van de Vissen

Vanaf 7 maart komt de planeet Saturnus het teken Vissen bewonen. Dat betekent dat hij jou ter verantwoording roept. Wat heb je de afgelopen vijftien of dertig jaar gedaan met je leven? Dit is een jaar waarin je gaat oogsten wat je hebt gezaaid. Heb je keihard gewerkt, ben je er voor anderen geweest? Dan zou je weleens een royale beloning in ontvangst kunnen nemen. Denk daarbij verder dan aan geld. Denk aan liefde, waardering, iets waar je al heel lang op hoopt. Heb je daarentegen je verantwoordelijkheid ontlopen, ben je vooral met jezelf bezig geweest of heb je tijd verspild met onrealistische plannen? Dan komt Saturnus de rekening vereffenen.

Het is tijd om je alsnog in te zetten voor de goede zaak. Dat kan zwaar voelen. Maar zelfmedelijden helpt niet. Als je nu oppakt wat je te lang hebt laten liggen, kun je dat zien als een prachtige kans om je levensopdracht te vervullen. En dat geeft uiteindelijk een geweldig gevoel. Maar je moet wel even doorzetten, in de spiegel kijken en de waarheid onder ogen komen. Confronteren is niet jouw favoriete bezigheid, maar met Saturnus in jouw vaarwater is er geen ontkomen aan. En de sterren beloven dat het resultaat uiteindelijk beter zal zijn dan je ooit had durven hopen. En als vanaf volgend jaar Pluto definitief zijn intrek neemt in Waterman, krijgt je spirituele ontwikkeling vleugels. Een voorproefje van wat dat betekent, krijg je tussen 24 maart en 10 juni.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Jiating Liu via Inkling Illustrations