Zweedse modemerk Toteme komt met prachtige sieradenlijn

Nog even wachten en dan kunnen we ook Toteme's sieradenlijn aanschouwen.

Het bekende Zweedse modemerk Toteme, welke bekend staat om zijn minimale esthetiek, maakt zijn klanten nu nóg blijer met de komst van een heuse sieradenlijn. Het heugelijke nieuws deelde het merk afgelopen maandag.

Sieradenlijn

"Ik heb altijd al een visie gehad om aanvullende stukken bij onze collecties te ontwerpen", liet Elin Kling – creative director van Toteme – weten. "Het voelt erg spannend om eindelijk onze eerste sieradenlijn te kunnen aanbieden."

Hoewel Toteme een heus fenomeen is geworden in de afgelopen jaren, bestaat het merk nog niet eens zo heel lang. Zo richtte Kling het modemerk samen op met Karl Lindman in 2014. Vanaf het ontstaan van het merk tot nu hebben Kling en Lindman het modelabel altijd gepositioneerd als hulpbron voor moderne vrouwen die op zoek zijn naar unieke ontwerpen. In 2019 vonden ze het dan ook tijd voor uitbreiding, en kwam het label met schoenen. Niet veel later daarna (in 2022, red.) volgden daar tassen. En nu, een klein jaar later, kunnen we ook genieten van de prachtige sieradenlijn van Toteme.

De ontwerpen

"De ontwerpen passen bij 'een effortless way of dressing, terwijl ze tegelijkertijd ook een statement maken'", zo legt Kling uit. De ontwerpen van de sieraden zijn niet overdreven, groot of overweldigend als we naar de kleuren kijken, maar bevatten juist delicate schakelkettinggen. In de sieradenlijn zien we diamanten terugkomen in de ringen en schreeuwen de armbanden een subtiele elegantie uit, hetgeen waar Toteme voor staat.

De favorieten

Toteme is echter niet het enige modemerk die ervoor heeft gekozen om ook een sieradenlijn in het leven te roepen. Zo zagen we op de catwalk van Prada en Saint Laurent ook al heel wat bling bling juwelen voorbijkomen. Dat een stap naar een sieradenlijn er zou komen, was dan ook één ding wat zeker was. Maar Kling vertelt ook dat ze een groot liefhebber is van sieraden. "Juwelen hebben voor mij altijd een emotionele weerklank gehad. Sommige van mijn meest dierbare items zijn de ingetogen vintage stukken die ik elke dag draag."

En als sieraden liefhebber, heeft ook Kling een aantal favoriete sieraden uit de collectie, zo onthult ze. "Er schieten me er twee binnen: de statement armbanden, ik vind het een leuk idee om ze na verloop van tijd allemaal te verzamelen. En de 'cigar ring' die je over je knokkels draagt, die passen namelijk perfect naast mijn trouwringen!"

Bron: Vogue | Beeld: Toteme, NL Beeld