Vinted introduceert Artikelverificatie service om authenticiteit van designer items te controleren

Met vertrouwen duurdere tweedehands items kopen.

Vinted introduceerde recent met veel trots de Artikelverificatie service voor leden zodat namaak tegen wordt gegaan en het vertrouwen van de leden voorop te stellen. Dit is een belangrijke stap voor de online marktplaats voor tweedehands mode omdat Vinted kopers en verkopers geselecteerde items met nóg meer vertrouwen kunnen verhandelen.

Vinted's Artikelverificatie

Vinted's Artikelverificatie service is een optionele service waar je 10 euro voor kunt betalen om zo de authenticiteit van bepaalde designer items te controleren. Dit wordt niet zomaar door iemand gedaan, maar door een getraind en ervaren team van Vinted verificatie-experts. Het werkt als volgt: tijdens het afrekenen van je designer item, kun je ervoor kiezen om te betalen voor de verificatie van een item. Easy, toch? Enne, goed nieuws! Deze stap kun je namelijk ook al nemen in de Nederlandse Vinted-app. Ook in Frankrijk, Italië, Duitsland en België is het mogelijk om te kiezen voor de verificatie-optie. Let wel: dit is alleen maar toegestaan voor geselecteerde merken en voor items in de volwassen modecategorieën tassen, schoenen, accessoires, sieraden en horloges van boven de 100 euro.

Wil jij dus weten welk artikel in de app in aanraking komt met de verificatie? Let dan goed op de banner met een artikelverificatiebadge die op je beeldscherm kan verschijnen. Zit jouw designermerk er nu niet tussen? Geen zorgen, Vinted probeert langzamerhand steeds meer merken, markten en categorieën te introduceren.

Expertise waar leden op kunnen vertrouwen

De Vinted verificatie-experts hebben al meer dan vijf decennialang ervaring en kennis over duizenden designermerken opgebouwd. Na de overname van het in Duitsland gevestigde platform voor de verkoop van luxeartikelen Rebelle, hebben de twee teams hun krachten gebundeld om zo de expertise van Rebelle voor de verificatie van artikelen ook beschikbaar te maken voor Vinted-leden.

Voor een prijs van 10 euro extra kunnen kopers items dus laten verifiëren door het team van Vinted verificatie-experts. De reden voor dit bedrag is om de gemoedsrust van Vinted-gebruikers te vergroten zonder hoge kosten met zich mee te brengen. Voor verkopers is deze verificatie geheel gratis, waardoor zij juist extra meer vertrouwen krijgen om hun designer items te verkopen. De kosten die de kopers moeten betalen omvatten zowel de service als de verzending naar het verificatiehub van Vinted.

Ambitie

Adam Jay, CEO van Vinted zegt het volgende over de Artikelverificatie service: "We begrijpen dat authenticiteit en vertrouwen van het grootste belang zijn in de wereld van online tweedehands winkelen en we vinden dat dit voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom hebben we hard gewerkt om onze betrouwbare verificatieservice voor designer items aan te bieden tegen een betaalbare prijs. Sinds Vinted 15 jaar geleden werd opgericht, is het altijd ons doel geweest om van tweedehandsmode de eerste keuze voor iedereen te maken en we zien deze nieuwe service als een belangrijke stap in onze ambitie om onze community het volste vertrouwen te geven."

Bron & beeld: Vinted