Riley Keough is hét nieuwe gezicht van Chanel

De actrice is de afgelopen tien jaar trouw geweest aan het iconische modehuis.

Na grote namen als Lily-Rose Depp, Margot Robbie en Whitney Peak mag nu ook Riley Keough zich ambassadeur noemen van Chanel. De actrice is het nieuwe gezicht van de lente-/zomercollectie van 2024.

Introductie

Chanel kondigt vandaag aan dat niemand minder dan Riley Keough hun nieuwe House ambassador is, en daarom te zien zal zijn als hét gezicht van de Ready-to-Wear collectie van Virginie Viard.

Hoewel een uitgebreide introductie van deze powervrouw niet nodig is, noemen we toch een paar titels die Riley op haar naam heeft staan. Want ze mag dan wel de kleindochter van wijlen Elvis Presley zijn, haar carrière heeft ze toch echt met eigen handen opgebouwd. De actrice is momenteel te zien in de serie Daisy Jones and the Six – een rol die haar een Emmy-award opleverde – en speelde onder meer in The Girlfriend ExperienceZola en American Honey.

Producer

In Hollywood heeft Riley dus al heel wat harten veroverd, maar daar blijft het volgens Chanel niet bij. "Keough is mede-oprichter van productiebedrijf Felix Culpa, dat zich toelegt op het vertellen van gedurfde, grensverleggende en emotioneel rijke verhalen die het publiek uitdagen om de wereld anders te zien", aldus het iconische modemerk. "Met dit bedrijf heeft ze talloze films en series geproduceerd, waaronder Manodrome en Under the Bridge, waarin zij zelf de hoofdrol zal vertolken." Well... actrice, producer: dan kan ambassadeur voor Chanel er ook nog wel bij, toch?

Riley Keough naast Charlotte Casiraghi, Penelope Cruz en Camila Morrone front row bij de Ready-to-Wear Lente/Zomer 2024 fashion show (beeld: NL Beeld).

Trouw

Volgens Chanel is Riley Keough de afgelopen tien jaar trouw geweest aan het modehuis en heeft ze talloze ontwerpen van Chanel gedragen. Reden genoeg dus om haar naar voren te schuiven als nieuwe gezicht van de komende collectie. We totally agree!

Bron & beeld: Chanel, Instagram @rileykeough