Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het opvallendste modenieuws van deze week.

Bobbies komt naar Nederland

Dit geweldige nieuws mogen we je natuurlijk niet ontnemen: Bobbies – het stijlvolle schoenenmerk uit Parijs – komt naar Nederland. De prachtige schoenen van beste vrienden Antoine Bolze en Alexis Maugey begonnen Bobbies als een bescheiden eerbetoon aan het Parijs erfgoed, maar groeide al snel uit tot een toonaangevende naam in betaalbare luxe mode. Wat begon met alleen maar herenschoenen, evolueerde dan ook snel naar een uitgebreide collectie met damesschoenen, lederwaren én riemen. Maar dat is niet alles! Het succes van de jeugdvrienden gaat namelijk nog eventjes door, want deze herfst opent Bobbie een nieuwe winkel in Amsterdam.

De prijzen variëren van €90 tot €290 en is verkrijgbaar via www.bobbies.com.

Bobbies Amalia Bobbies Adele Bobbies Alija Bobbies Fargo Bobbies Larry Bobbies Shaun Bobbies Imane Bobbies Millie Bobbies Tamar

Fabienne Chapots Fall 23-collectie

Het prachtige modemerk Fabienne Chapot presenteerde onlangs haar AW23 collectie genaamd Vive La Folie. Deze collectie is geïnspireerd op de flamboyante en decadente geest van de 'Bright Young Things'. Deze groep rebelse kunstenaars, schrijvers en bohemiens waren de eerste socialites van de jaren 20, van wie elke stap precies werd gevolgd door de pers in Londen en Parijs. De combineerden high society met avant-garde en brachten opvallende creativiteit mee in alles wat ze deden. Nu, precies 100 jaar later, viert Fabienne Chapot hun energie, ervaringen en sprekende stempel op de geschiedenis.

De collectie is opgedeeld in 10 zogeheten 'chapters'. Chapter 6 tot en met 9 kun je nu shoppen. Chapter 10 kun je vanaf eind oktober vinden in de winkels en online. Neem alvast een kijkje:

Coraline dress chapter 6 Anjuna Dress Chapter 6 Noa Dress Chapter 7 Blake loose tapered light vintage denim Celia Cardigan Gwen Coat Savanah Top Carter Jacket Kitty dress Kitty Cardigan

Lifestyle merk Rails uit LA introduceert fall campagne

Het in LA gevestigde merk Rails heeft zijn reputatie verdiend door stoffen van goede kwaliteit. Wat ooit begon met houthakkersblouses, is uitgegroeid tot volledige dames- en herencollecties. Deze herfst reist Rails naar de straten van Parijs, waar romantiek op elke hoek te vinden is. De Californische moderne silhouetten ontmoeten de verfijnde Parijse sensibiliteit. Take a look!

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Beeld: NL Beeld