Anne Hathaway sloeg enorm grote rol af om déze reden

'Ik heb het overwogen, maar...'

Actrice Anne Hathaway kennen we natúúrlijk allemaal door haar grote rollen in The Devil Wears Prada en The Princess Diaries. Des te logischer is het natuurlijk dat de actrice herself vaak wordt gevraagd voor grote rollen in de meest bekende films. Echter, heeft ze één hele grote rol afgeslagen, en wel met déze belangrijke reden.

Alice in Wonderland

Als we teruggaan naar het jaar 2016, gaan we terug naar een interview die Anne had met GQ. In dit specifieke interview herinnerde de actrice zich namelijk dat ze ooit een keer is gevraagd voor de hoofdrol van Alice in de populaire film Alice in Wonderland. En hoewel menig actrice dolblij zou zijn met deze rol, sloeg Anne dit echter af. But why? Daar had Anne een hele goede reden voor.

Na haar rol als prinses Mia Thermopolis in The Princess Diaries 1 én 2, hield ze het voor gezien met de sprookjesachtige karakters. "De studio had het Alice-script al heel erg lang liggen, en ik werd toen benaderd voor de rol van Alice", legde Anne uit. "Ik heb het overwogen", gaf ze toe. "Maar ik had het gevoel, met The Princess Diaries, dat ik dat soort 'pretty-girl-in-a-fairy-dress-role' al een keertje had gedaan."

De Witte Koningin

Maar we zagen de actrice wel degelijk voorbijkomen in Alice in Wonderland. Oké, niet als Alice, maar wel als de Witte Koningin. Waarom zei ze dan wel 'ja' op die specifieke rol? "Ik vertelde de studio dat als ze een ooit een regisseur zouden vinden, ik wel geïnteresseerd zou zijn in de rol van de Witte Koningin", legde ze uit. Uiteindelijk werd Tim Burton uitgekozen als regisseur, en kreeg Anne de rol die ze zo graag wilde.

Toch ging dat niet van een leien dakje. Zo vertelde ze dat ze niet meteen werd gecast door Tim Burton himself. "Toen Tim aan boord kwam had hij de cast die hij wilde, maar ik zat daar natuurlijk niet bij. Maar de andere actrice die was uitgekozen had schemaconflicten, dus de studio schoof mij uiteindelijk naar voren. Ik sprak toen met Tim aan de telefoon en hij vond mijn aanpak echt goed. Ik wilde dat de koningin een kruising zou zijn tussen Debbie Harry, Greta Garbo en David Bowie, met een beetje van het werk van Dan Flavin erbij."

Bron: Bustle | Beeld: NL Beeld