Dit is de beste manier om je oogmake-up te verwijderen

Grote kans dat jij je ogen helemaal niet op de goede manier reinigt

Een smokey eye of een zwoele eyeliner staan hartstikke mooi, alleen het eraf halen kan soms voor problemen zorgen. Je bent vast wel bekend met panda-ogen die door mascara, eyeliner en oogschaduw onder je ogen blijft zitten. Op deze manier ben je lief voor je huid en gaat je oogmake-up er beter af!

Hardhandig

Boen je in de avond altijd hardhandig je make-up van je gezicht af? Well, think again! Volgens dermatoloog Jeanine Downie kan dit de huid van je oogleden beschadigen en het kan ook fijne lijntjes verergeren en er zelfs voor zorgen dat je wimpers uitvallen. Niet fijn. Hoe je je make-up het beste kunt verwijderen? We geven een aantal tips.

Twee opties

1. Dubbele reiniging:

Als je een reinigingsolie of -balsem gebruikt, verdeel het product dan over je gezicht én hals en zorg ervoor dat je het hele oppervlak insmeert. Masseer je huid om de make-up af te breken, maar druk langzaam en zachtjes. Olie lost olie op, dus je hoeft hier niet hardhandig te schrobben. Gebruik lichte, neerwaartse bewegingen om hardnekkige mascara te verwijderen en zachte cirkelvormige bewegingen rondom de oogleden.

2. (Herbruikbaar) wattenschijfje

Kies je ervoor om je oogmake-up te verwijderen met een (herbruikbaar) wattenschijfje? Dompel dan het watje onder in de cleanser naar keuze, denk aan kokosolie of micellair water. Druk het wattenschijfje ongeveer een minuut op gesloten ogen. Pas op: niet wrijven! Laat het product in je wimpers trekken, zodat het de make-up kan oplossen. Je make-up zou zonder een spoor moeten verdwijnen. Worth the try, right?

Bron: mindbodygreen, Grazia | Beeld: Adobe Stock