Op deze manier behoud je je zongebruinde huid

Zo houd je dat vakantiegevoel nog even vast!

Als je naar een warm land gaat, dan is de kans groot dat je thuiskomt met een zongebruinde huid. Alleen, hoe houd je dat zomerkleurtje langer vast? Dankzij een paar handige trucjes heb je er langer plezier van én doe je je huid een groot plezier!

1. Smeer voldoende zonnebrand

Het klinkt logisch om je in te smeren met zonnebrand als je in de zon gaat. Naast dat dit je huid beschermt tegen de zon, voorkomt het ook dat je huid minder snel verbrandt en dus minder snel verschilfert. En hierdoor blijft je zomerkleurtje langer!

2. Scrub je huid

Voordat je op vakantie gaat, is het een goed idee om je huid goed te scrubben. Hierdoor haal je de dode huidcellen van je huid waardoor je huid meer zon toelaat en je kleurtje ook langer blijft.

3. Blijf gehydrateerd

Het is belangrijk om genoeg te blijven drinken, anders droogt je huid uit. En dan gaat je zongebruinde kleurtje juist weg. Zorg er daarom ook voor dat je gehydrateerd blijft en gebruik een aftersun of een hydraterende bodylotion na het zonnen.

4. Eet gezond

Naast dat gezond eten genoeg voordelen met zich meebrengt, zorgt het er ook voor dat je huid een betere conditie krijgt. Dit zal je zongebruinde huid dus alleen maar goed doen. En zoals we bij het vorige punt ook aangaven: door voldoende water te drinken, krijg je een beter doorbloeding waardoor je huid ook minder droog zal worden.

5. Douche niet te warm

Hoe fijn het ook is om in een warm bad te liggen, het heeft ook zijn nadelen. Door de warmte droogt je huid namelijk sneller uit, en dat wil je natuurlijk niet. Kortom, zet de kraan dus een tikkeltje kouder.

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock