Tony Bennett op 96-jarige leeftijd overleden

Celebs herdenken de legendarische zanger met lovende woorden.

60th Annual GRAMMY Awards - arrivals

De Amerikaanse zanger Tony Bennett is op vrijdag 21 juli overleden. Dit heeft de Britse nieuwswebsite Sky News bekend gemaakt. In 2017 kreeg hij de diagnose Alzheimer. Tony is 96 jaar geworden.

Alzheimer

Tony wist al een paar jaar dat hij aan de ziekte van Alzheimer lijdt als zijn vrouw, Susan, dit in 2021 bekendmaakt. Ze deelde destijds dat haar echtgenoot de diagnose goed opnam. "Maar dat komt omdat hij het toen al niet begreep", deelde Susan met ouderenorganisatie AARP. "Hij vroeg dan: 'Wat is de ziekte van Alzheimer?' Als ik het dan uitlegde, snapt hij er niks van."

Legendarische zanger

Tony Bennett kwam in de New Yorkse wijk Queens ter wereld op 3 augustus 1926 als Anthony Dominick Benedetto. Hij beschikt over een gouden keel en krijgt zijn grote doorbraak als Bob Hope hem in 1949 hoort zingen. Hij wordt uitgenodigd in de show van Bob Hope, maar krijgt het advies zijn naam te veranderen. Onder Tony Bennett gaat hij dan ook verder.

Sindsdien scoorde Tony hit na hit. Waaronder Cold, Cold Heart, I Left my Heart in San Francisco en New York State of Mind. Ook werkte hij samen met de beste, zeer uiteenlopende artiesten als B.B. King, Elvis Costello, Diana Krall en Frank Sinatra. Ook zong hij duetten met Judy Garland, Amy Winehouse en Lady Gaga.

Tony sleepte diverse grote muziekprijzen in de wacht, waaronder twintig Grammy Awards.

Sterren herdenken

In de muziek- en entertainmentwereld staan diverse celebs stil bij het overlijden van de legendarische zanger. "Zonder twijfel de meest stijlvolle zanger, man en artiest die je ooit zult zien", deelt Elton John op Instagram. "Hij is onvervangbaar. Ik hield van hem en aanbad hem. Gecondoleerd Susan, Danny en de familie", vervolgde de zanger.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Elton John (@eltonjohn)

Ook Bette Midler is aangegrepen door het overlijden van Tony. "Ik ben dankbaar dat ik leefde tijdens zijn muzikale heerschappij, om de muziek die hij maakte en de man zelf te horen en te koesteren", deelt ze op Twitter.

"Een echt talent, een echte gentleman en een echte vriend. We gaan je missen, Tony. Bedankt voor alle herinneringen", schrijft Hillary Clinton. Ook Billy Joel, Ozzy Osbourne, Carrie Underwood, Gloria Estefan en Michael Bublé herdenken de zanger met lieve woorden.

Bron: AD, RTL Nieuws, Us Weekly | Beeld: NL Beeld / Abaca Press