Dolly Parton wil niet met pensioen: 'Wil dood neervallen op het podium'

De zangeres is niet van plan om binnenkort te stoppen.

Dolly Parton heeft al een hoop hits op haar naam staan en staat nog altijd te swingen op het podium. Hoewel haar carrière al zes decennia bezig is, is ze niet van plan om met pensioen te gaan. Dit vertelt ze aan Greatest Hits Radio.

Op het podium

De 77-jarige zangers vertelt dat ze nooit met pensioen wil gaan. Het liefst wil ze in het harnas sterven, vertelt ze. "Hopelijk val ik op een dag midden in een nummer dood neer op het podium, en hopelijk tijdens een nummer dat ik zelf heb geschreven."

Hoewel Dolly vastberaden is om te blijven optreden, heeft ze haar werkschema wel aangepast. Zo ligt het touren inmiddels achter haar. "Je moet zo lang wegblijven tijdens een tour om er een succes van te maken", zegt ze. "Dat is veel op mijn leeftijd." Gelukkig betekent dit niet dat we Dolly helemaal niet meer op het podium gaan zien. "Ik zal hier en daar speciale shows blijven doen, zoals een lang weekend of een festivalshow."

Hologram

Of ze na haar dood een hologram versie van zichzelf ziet zitten? Daar bedankt de zangeres vriendelijk voor. "Alle intelligentie die ik heb is al kunstmatig", grapte ze tijdens een persconferentie in Londen. "Ik moet wel gaan nadenken over hoe ik al die nieuwe technieken wil gebruiken in de toekomst. Maar ik zal niet verdwijnen. We bedenken wel iets om mijn werk op een andere manier levend te houden."

Nieuw album

Gelukkig is de zangeres nog hartstikke kwik en is ze bezig geweest met een nieuw studioalbum genaamd Rockstar. Deze zal in november uitkomen en fans kijken hier al reikhalzend naar uit. Het album zal namelijk dertig nummers bevatten, inclusief negen originele nummers en 21 covers van artiesten zoals Elton John, Sting en P!NK.

Bron: NU.nl, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld