Wat? Blijkbaar spreken we de naam van Amanda Seyfried verkeerd uit

De actrice vertelt hoe je het wel zegt.

Sommige namen lijken heel makkelijk, maar spreek je eigenlijk heel anders uit. De naam van actrice Amanda Seyfried is daar een goed voorbeeld van, en hebben wij tot nu toe altijd haar naam verkeerd uitgesproken. Gelukkig zet de actrice dit misverstand zelf recht!

Say-wat?

Sprak jij de achternaam van de actrice altijd uit als See-fried of Say-Freed? Het blijkt nu dat beide uitspraken niet goed zijn. De juiste uitspraak werd onthuld in een TikTok-video van Architectural Digest (AD) als onderdeel van een tour in het huis van de blondine. "Hallo AD, ik ben Amanda Seyfried", zegt ze bij de begroeting, terwijl ze de voordeur van haar prachtige appartement in New York opent. Het was alleen niet de geweldige inrichting die de aandacht trok, maar vooral hoe de actrice haar achternaam uitsprak. De video kan al rekenen op 3,3 miljoen views en fans reageren vol verbazing.

"Zo zeg je haar naam?", valt er onder de video te lezen. Ook verbazen de fans zich hoe anders je haar achternaam eigenlijk uitspreekt. In onderstaande video kun je het zelf horen: je spreekt het uit als 'Sigh-fred'. Volgens Glamour is de achternaam van Duitse oorsprong, en betekent het 'vreedzame overwinning'. Mamma mia!

@archdigest There’s a 30% chance that we’re already in love with this tour ☔️ #archdigest #amandaseyfried #opendoor #hometour #nycapartment #celebrityhomes ♬ original sound - Architectural Digest

Kunst in huis

Naast dat we nu haar achternaam op de juiste manier kunnen uitspreken, leren we door de video's van AD nu ook hoe haar nederige stulpje eruitziet. Van grote bloemen op tafel tot een eigenaardig zelfportret met een dode kat aan de muur: wij zijn fan! Ook onthult ze hoe creatief haar familie is. Zo is haar dochter een kunstenaar in de dop, en hangt er een mooie tekening aan de muur van toen ze nog heel jong was. Haar zus blijkt het ook in de vingers te hebben, en heeft de actrice een kunstwerk van haar zus in huis die ze jaren geleden heeft gemaakt. Weliswaar een porseleinen toiletpot, maar het is zeker kunst!

Bron: Glamour | Beeld: NL Beeld, TikTok