Actrice Fockeline Ouwerkerk over summer body: 'Mijn lichaam past bij mij'

'Ik ga ook rustig in bikini kibbeling halen op het strand.'

Fockeline Ouwerkerk schittert deze zomer in een hoop series en films, maar zodra ze een moment van rust heeft is ze te vinden in Zeeland. En dat doet ze niet in een verhullende outfit, maar gewoon als zichzelf, vertelt ze in de nieuwe Beau Monde.

Paraderen over het strand

In je bikini of badpak over het strand paraderen is niet voor iedereen een fijn idee. Toch heeft actrice Fockeline Ouwerkerk daar weinig moeite mee. Voor de opnames van 'Candy & Bonita' moest ze zelfs naakt voor de camera. "Hoewel ik in de film uit de kleren ging, was ik niet bezig met de ultieme summer body. Mijn personage heeft als ik twee kinderen. Mijn lijf is nu eenmaal niet meer zo strak als vijf jaar geleden, toen ik meedeed aan 'Dance, Dance, Dance'. En dat hoeft ook niet."

Dat je in de film haar onbewerkte lichaam ziet, vindt ze ook helemaal niet erg. "Dat past bij het personage, een gewone vrouw die een pornovrouw gaat maken. Maar mijn lichaam past ook bij mij, als moeder van twee die vaak Netflix op de bank verkiest boven de sportschool."

'Iedereen heeft een blootje'

Hoewel ze regelmatig in de spotlight staat, ontwijkt ze het publiek niet op haar vrije dag. Vooral niet als ze op het strand is. "Ik ga ook rustig in bikini kibbeling halen op het strand", vertelt ze. Dat mensen haar kunnen zien, vindt ze ook helemaal niet erg. "Dat mensen me wellicht herkennen en een mening over mijn lichaam hebben, maakt me niet uit." Een wijze les, die ze ooit van haar moeder heeft geleerd. "Iedereen heeft een blootje, zei mijn moeder altijd. Die benadrukte dat we ons eigen lichaam en dat van anderen moeten respecteren", aldus Fockeline.

Benieuwd naar de zomerplannen van Fockeline? De nieuwe Beau Monde met Sylvie Meis op de cover ligt nu de winkel.

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld