Bijzondere haartrend maakt zijn opwachting: de McDonald's coupe

Aha!

Elie Saab - Paris Streetstyle Fall Winter 2020

Van de pixie cut tot de jellyfish coupe: we hebben de afgelopen jaren al heel wat haartrends voorbij zien komen op social media. En net wanneer we dachten dat het niet gekker kon, passeert een nieuwe trend de revue. Op dit moment gaat de zogeheten McDonald's coupe namelijk viraal.

Nieuwe trend

Ja, we hebben het hier echt over een coupe die naar de populaire fastfoodketen verwijst. Deze nieuwe haarstijl heeft al meer dan 194 miljoen views op TikTok behaald en daarom moesten wij 'm natuurlijk wel even onder de loep nemen.

De McDonald's-coupe is eigenlijk een variant van de al famous curtain bangs. Tegenwoordig zijn curtain bangs populairder dan ooit. En met goede reden: de lokken framen je gezicht perfect en staan zowel bij losse als vaste kapsels geweldig. En ze zorgen ook nog eens voor een volumineuze look. De McDonalds-coupe lijkt op dit bekende kapsel, maar heeft een twist. De coupe bestaat uit een pony, die zorgen voor flatterende lagen haar rondom je gezicht. Het kapsel doet ons denken aan de bangs uit de jaren 70, omdat de zijkanten langer dan een normale pony zijn.

@oliviadaytonn McDonald’s bangs lol #curtainbangs #hairstylingtutorial #bangtutorial #stylingbangs #hairtutorial #hairhowto #curtainbangstutorial #curtainbangstips ♬ Calm Down - Rema & Selena Gomez

Curtain bangs

De gemiddelde pony heeft een lengte tot aan je wenkbrauwen, maar de McDonalds-pony is langer. Deze bangs worden in een middenscheiding gestyled. Hierbij worden de uiteinden naar buiten gestyled en worden de 'wortels' iets omhoog geduwd, waardoor je een 'M'-vorm creeert. Ofwel: de McDonalds M. “Door de wortellift en de zachte zijwaartse beweging zijn de McDonald’s bangs een stijl die geïnspireerd is op de jaren 70”, vertelt haarstylist Sam McKnight. “Je gezicht krijgt hier een enorm mooie lift van en de zachte zijkanten kaderen je gezicht heel mooi”.

Wil jij dit kapsel nou uitproberen? Je kunt het heel makkelijk zelf, door bijvoorbeeld een föhnborstel te gebruiken om de vorm in je bangs te maken. Vergeet niet om je haar iets nat te maken, want hierdoor kun je de pony makkelijker stylen.

Bron: Fem Fem | Beeld: NL Beeld, TikTok

Beauty
  • Elie Saab - People On Street for Streetstyle during Paris Fashion Week 2022 for Fall Winter Fashion Show. People Streetstyle, Fashion, Style, Trend, Look, Outfit, Street, Woman, fashion week 2022 Women, Credit:www.fashionpps.com / Avalon