Jeugdige glow behouden als je ouder wordt: 4 tips

Ouder worden is onvermijdelijk, maar dat betekent natuurlijk niet dat we onze jeugdige glow hoeven te verliezen. Met een gezonde levensstijl, de juiste huidverzorging (die wallen onder ogen kunnen echt een stuk minder) én een positieve mindset kom je al een heel eind! We geven je hieronder een aantal tips waarmee je je "glow" kunt behouden naarmate je ouder wordt. 

Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl vormt de basis voor het behouden van een stralend uiterlijk. Zorg voor een gebalanceerd dieet dat rijk is aan voedingsstoffen, antioxidanten en gezonde vetten. Eet veel verse groenten en fruit, volle granen en magere eiwitten, om je huid van binnenuit te voeden. Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven en vermijd overmatig alcoholgebruik en roken. Vooral deze slechte gewoonten kunnen de huid beschadigen en vroegtijdige veroudering veroorzaken. En dat wil je natuurlijk niet!

Huidverzorging

Een consistente huidverzorgingsroutine is essentieel om je huid gezond en stralend te houden. Gebruik producten die passen bij je huidtype en huidbehoeften. Reinig je huid dagelijks om vuil, talg en make-up te verwijderen. Gebruik een milde exfoliant om dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing te stimuleren. Breng dagelijks een hydraterende crème aan om je huid gehydrateerd en soepel te houden, en vergeet dan ook zeker de donkere kringen onder ogen niet. Verder is het aan te raden om altijd een breedspectrum zonnebrandcrème te gebruiken om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je algehele gezondheid, maar kan ook bijdragen aan een jeugdige uitstraling. Het regelmatig doen van oefeningen verhoogt de bloedcirculatie, wat de huid ten goede komt door voedingsstoffen en zuurstof naar de huidcellen te transporteren. Daarnaast helpt lichaamsbeweging bij het verminderen van stress, wat een bekende oorzaak is van vroegtijdige veroudering. Even je hoofd leeg maken is zo nu en dan voor iedereen een goed idee. Kies een activiteit die je leuk vindt zoals bijvoorbeeld wandelen, yoga, dansen of een sport. Je kunt dit bijvoorbeeld ook samen met een vriendin doen om een ‘stok achter de deur te hebben’. Een gesprek tijdens een goede wandeling zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft én je hart even kunt luchten.

Positieve mindset en zelfzorg

Het behouden van je "glow" gaat niet alleen over uiterlijke verzorging, maar ook over het hebben (en houden) van een positieve mindset en de juiste zelfzorg. Zorg ervoor dat je altijd voldoende slaap en rust krijgt om je lichaam de kans te geven te herstellen. Doe dingen die je gelukkig maken zoals hobby's, meditatie of tijd doorbrengen met dierbaren zoals je gezin. Zo nu en dan iets samendoen kan ervoor zorgen dat je net weer even met je neus de andere kant op komt te staan. Het geeft je wellicht wel nieuwe inzichten. Daarnaast is zelfliefde ook erg belangrijk. Accepteer jezelf en probeer jezelf net zoveel liefde te geven als dat je een ander geeft. Een positieve kijk op het leven en zelfacceptatie kunnen je stralende uitstraling versterken en je zelfverzekerdheid vergroten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Bron: Pexels