Jennifer Coolidge zei door onzekerheid bijna nee tegen The White Lotus

'Ik denk dat dit iets is dat veel actrices overkomt.'

Jennifer Coolidge speelt in een hoop films, maar haar rol als Tanya McQuoid in de serie The White Lotus is het grootste succes van haar leven. Hoewel de actrice veel lof heeft gekregen na de twee seizoenen, zag ze de rol in eerste instantie helemaal niet zitten. Dat vertelt ze in gesprek met The Hollywood Reporter

'Niet goed genoeg voorbereid'

Toen de 61-jarige actrice benaderd werd voor de rol, stond ze niet meteen te springen. Zo vertelt ze dat ze zich niet 'goed genoeg had voorbereid'. Zelfs met aandringen van maker Mike White wilde ze de show niet doen. "Ik denk dat dit iets is dat veel actrices overkomt", vertelt Jennifer. "Je zit je hele leven te bitchen dat je nooit de rol van je dromen hebt gekregen en als het zover is denk je: ik doe het niet."

Dankzij een goede vriend heeft ze alsnog de rol aangenomen en daar is ze ontzettend dankbaar voor. Zo zou hij haar verteld hebben dat haar onzekerheid 'bullcrap' is en dat ze ja moest zeggen tegen de rol. En dat heeft zeker geloond. Voor haar rol werd ze namelijk rijkelijk beloond, met onder meer een Emmy en Golden Globe.

Jennifer Coolidge als Tanya McQuoid in The White Lotus. Beeld: NL Beeld

Seizoen drie

Nu er weer speculaties zijn over het derde seizoen, zijn alle ogen weer gericht op Jennifer. Haar personage sterft aan het einde van seizoen 2 door een noodlottig ongeval, en het lijkt erop dat dat ook het einde betekent van Tanya. Toch blijft Jennifer hopen op een terugkeer. Actrice Natasha Rothwell, die in seizoen 1 veel met Jennifers personage te maken had, keert in seizoen drie namelijk wel terug. Op de vraag of zij ook terug zou keren, beantwoordt ze dat dit aan bedenker Mike White ligt. "Ik bedoel, Mike White lijkt er vrij stellig over. Maar Belinda doet weer mee. Wie weet?" De wens is er in elk geval, bekent ze. "Ik hoop het." En wij ook!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld, HBO