Sarah Snook over einde Succession: 'We waren nog niet klaar om afscheid te nemen'

'Gedurende het filmen van het seizoen wisten we dat de serie kon stoppen.'

Met vier seizoenen is het einde van Succession helaas in zicht, en dat betekent slecht nieuws voor de fans én de cast. Elegance sprak hoofdrolspeler Sarah Snook en vroeg haar naar haar succes en een leven na de serie. 

Succession

De hitserie Succession werd populair bij het vierde seizoen, maar helaas was dit ook het laatste seizoen. In de serie volgen we het leven van de familie Roy, de eigenaren van een invloedrijk mediabedrijf Waystar Royco. De kinderen van topman Logan Roy (Brian Cox) strijden om de macht binnen het bedrijf en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Rollen zijn weggelegd voor onder anderen Kieran Culkin, Jeremy Strong en Matthew Macfadyen.

Sarah Snook

De Australische Sarah Snook speelt Shiv, de enige dochter in de familie Roy, die moet omgaan met veel verraad in haar familie en bij haar man. Een rol waar de actrice veel plezier aan had, vertelt ze aan Elegance. "Het is het moeilijkste karakter dat ik ooit heb gespeeld. Ik had ook eerst mijn twijfels om Shiv te spelen, want ik sta ongelooflijk ver af van haar karakter."

De serie stopt op het hoogtepunt, al had de actrice een voorgevoel dat het einde in zicht was. Sarah vertelt: "Gedurende het filmen van het seizoen wisten we dat de serie kon stoppen, het was een 50/50 kans dat we door zouden gaan." Toen bekend werd dat de serie daadwerkelijk zou stoppen, voelde ze dan ook een enorm gevoel van verlies, teleurstelling en verdriet. "We hoorden het tijdens het gezamenlijk lezen van het script van de laatste aflevering. Het was lastig om te horen, maar ik vind het van lef getuigen dat Jessy Armstrong (schrijver en bedenker) besloot om op het hoogtepunt te stoppen."

Sarah samen met Brian Cox, haar tv-vader Logan Roy. Beeld: HBO

Afscheid van de cast

Veel fans waren teleurgesteld toen het nieuws bekend werd en ook de cast vond het lastig. "Emotioneel waren we allemaal niet per se klaar om afscheid te nemen van de serie, omdat we zoveel van elkaar houden", stelt ze. "Maar aan alles moet een einde komen, en het is slim om iets geen parodie van zichzelf te laten worden."

Nieuwe rollen

Hoewel ze de rol van Shiva bevredigend vond, kijkt Sarah er ook naar uit om nieuwe rollen te spelen. "Ik ben klaar om weer een ander soort karakter te spelen, om te kijken wat ik nu precies in die vier seizoenen heb geleerd. En of ik dat kan toepassen op andere soorten rollen", aldus de actrice.

Lees het hele interview met Sarah Snook in de nieuwe Elegance. Vanaf vandaag te koop! 

Tekst: Jorrit Niels | Beeld: NL Beeld, HBO