5 Microtrends die nog steeds populair zijn

Trends komen en gaan, maar de één blijft wat langer dan de ander. Vooral bij microtrends weet je nooit hoe lang ze blijven hangen. Soms zijn ze na enkele maanden weer uit het straatbeeld verdwenen, een andere keer zie je ze na jaren nog terug. Deze microtrends zijn nog altijd een succes.

Biker chic

We horen je al denken: is het leren jasje ooit níet in de mode geweest? Een leather jacket is wardrobe staple, dat klopt, maar vorig jaar maakte de motorjas furore. En nu nog steeds zien we ‘m veel. Misschien nog wel meer dan vorig jaar (zo’n opvallende trend vraagt nu eenmaal wat aanpassingstijd).

Banana bags

De cross body bag is altijd een geliefd item geweest. En ook de liefde voor de banana bag is nooit vervlogen. Van de wat strakkere banana bags tot de slouchy banana bag, er is voor elke stijl (en elk budget) wel een geschikte tas te vinden.

Bucket hats met printjes en patroontjes

Het item dat onmiddellijk wat pit aan je garderobe toevoegt, is absoluut een bucket hat. Het vrolijke hoedje zien we vaak in neutrale kleuren, maar de komende seizoenen rocken we er een met vrolijke prints, patronen en kleuren.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

Pleated rokken

De pleated skirt is ook nooit echt uit de mode geweest, maar deze zomer – and many to follow – gaan we ze weer veel vaker zien. De early adopters waren Demi Lovato en Bella Hadid.

Clogs

Love it or hate it, maar ook de clog – klinkt net wat moderner dan klomp – wint steeds meer aan populariteit. Het begon twee jaar geleden toen grote namen als Justin Bieber, Post Malone, Kendall Jenner en Ariana Grande gespot werden in de rubberen stappers van crocs. Toen Birkenstock daarna ook diens versie van het schoeisel op de markt bracht, was het hek van de dam.

De klomp stijlvol in je garderobe opnemen is gelukkig geen gevalletje mission impossible. Kies voor clogs in een neutrale kleur en laat die kleur terugkomen in je outfit door bijvoorbeeld een trench coat of top in diezelfde kleur te dragen.

Bron: Marie Claire | Beeld: Instagram, NL Beeld