Martha Stewart (81) is oudste bikinimodel op cover Sports Illustrated ooit

Wauw!

Met haar 81-jaar (al zou je dat niet zeggen) mag de Amerikaanse Martha Stewart zich het oudste bikinimodel op de cover van Sports Illustrated ooit noemen. Ze bewijst dat beauty geen leeftijd kent.

Martha Stewart

Na haar succes als chef-kok werd Martha in de jaren tachtig pas echt bekend toen ze kookboeken begon te schrijven. Ze is inmiddels een van de bestverkochte auteurs ooit en heeft al 99 boeken op haar naam staan. Ook lanceerde ze in 1990 haar eigen tijdschrift, Martha Stewart Living. Tegenwoordig zit de 81-jarige Martha nog absoluut niet stil en is ze op verschillende social mediakanalen te vinden, waar ze van alles deelt over lifestyle.

Sports Illustrated

Het Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated brengt elk jaar een speciale editie uit. De badpak-editie bestaat dit jaar uit vrouwen die niet alleen gekozen zijn vanwege hun uiterlijke schoonheid, maar ook vanwege hun inner beauty. Daar is de 81-jarige Martha er dus een van! Andere covermodellen die dit jaar zijn gekozen zijn Kim Petras, Megan Fox en Brooks Nader.

Cover girl

Met haar schitterende cover hoopt Martha vrouwen te inspireren “om jezelf uit te dagen om nieuwe dingen te proberen, ongeacht in welke levensfase je zit.” Ook moedigt ze oudere vrouwen aan om “er goed uit te zien en zich goed te voelen.”

In een interview met NY Times vertelt Martha dat de fotoshoot zelf een grote uitdaging was. “Ik moest ervoor zorgen dat ik klaar was om in badpak te poseren. Het vergde een beetje ijdelheid maar ook een beetje vertrouwen. Ik dacht: ‘Als ik me fysiek en mentaal goed genoeg voel om zoiets te doen, ben ik er klaar voor.’”

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld, Instagram