Column: Reneé in Paris

"Ook aan de mooiste stad van de wereld moet je af en toe even ontsnappen."

Renée K. is een Nederlandse Parisienne, bekend van haar boek Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent. Naast het afronden van haar tweede boek adviseert ze professionals op het gebied van imago en stijl en geeft ze les in style development aan de 55 Creative Business School. Op social media deelt zij haar leven tussen Amsterdam en Parijs. Neem ook een kijkje op haar Instagram en website.  

Ook aan de mooiste stad van de wereld moet je af en toe even ontsnappen. Het weekend à la campagne maakt dan ook deel uit van leven in Parijs. Met een beetje geluk heb je nog een buitenhuis in de familie. Denk aan meerdere generaties rondom een lange tafel die samen uitgebreid lunchen. Of je hebt vrienden die het Parijse leven hebben verruild voor meer natuur, zoals massaal gebeurde tijdens corona. Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn er tig prachtige plekken op korte afstand van de hoofdstad die alles bieden wat een mens gelukkig maakt. Dus eigenlijk alles behalve dan Parijs zelf.

Maison du Val

Midden in de bossen van Sant-Germain-en-Laye bevindt zich het voormalige jachtverblijf van Louis XIV. Een met smaak gerenoveerde plek waar je de historie nog voelt, maar ondertussen ook kunt genieten van hedendaags comfort. Ik ben zelf fan van de kidsclub à la Française in het weekend: boogschieten, tekenen, schattenjacht, fresco schilderen... En voor de tieners een gaming room, uiteraard zonder schermpjes. Zo kun je zelf genieten van de Nordic spa of de heerlijke keuken. Als je er even op uit wilt, dan is Saint-Germain-en-Laye zelf ook zeker de moeite waard.

Domaine de Primard

Ook een plek vol historie uit de 18e eeuw, maar in dit geval maakt een wat recenter feit La Domaine de Primard extra speciaal. Dit was namelijk het buitenhuis van niemand minder dan Catherine Deneuve. Eén tip: neem je kinderen niet mee, want het doel is hier om even helemaal tot jezelf te komen in een oase van rust, dankzij wijnproeverijen, een luxe spa van 450 meter, de gerechten van chef Romain Meder en een verwarmd buitenzwembad in een tuin met wel 250 verschillende rozensoorten. En ga pas slapen na een cocktail in de prachtige bar.

© Benoit Linero

La Minotte

Achter Versailles, aan de rand van het natuurpark de la Haute Vallée de Chevreuse, ligt Minotte, verborgen achter middeleeuwse muren. Dit komt heel dicht bij het hebben van een familiehuis, met als enorme voordeel dat je niets hoeft te doen. La Minotte is een kleinschalig domein met 4 kamers en 4 lofts. De inrichting is sfeervol en warm. Met in de tuin een zwembad dat van mei t/m september verwarmd is, is het één grote uitnodiging om te leven als een God in Frankrijk.

Le Barn

Bij Le Barn komt alles op z’n plek. Het was vanaf dag één een groot succes, voor de hele familie. Ik word persoonlijk erg ongelukkig van resorts en zwemparadijzen en dus erg gelukkig van de blije gezichtjes van mijn kinderen na een vissessie, een film kijken (terwijl wij eten), het plukken van fruit en een rondje paardrijden – helaas ben ik altijd de verliezer bij Jeu de Boules. Dicht bij de natuur, comfort zonder over the top luxe, weer even terug naar waar het allemaal om draait: jezelf, je gezin, slaap en ontzettend goed eten. En voor de sportievelingen onder ons: elke vrijdagavond vertrekt er een groep met de fiets richting hotel vanaf Porte Maillot.

Binnenkort ga ik me in Le Barn opsluiten om de laatste hand te leggen aan mijn e-course Meer Parijs in je kledingkast. Als je als een van de eer-sten wilt weten wanneer deze online is, mail me maar (renee@renee-k.com).