Karin Bloemen niet blij met botox: 'Ik schrok me helemaal te pletter'

We kunnen wel stellen: het was geen succes.

Nadat ze veel afviel, kon Karin Bloemen kon niet helemaal wennen aan die nieuwe lijntjes in haar gezicht en besloot botox te proberen. We kunnen wel stellen: het was geen succes.

Fronsrimpel

De 62-jarige cabaretière viel in 2020 maar liefst 25 kilo af. Dat zorgde er ook voor dat er meer en diepere rimpels zichtbaar werden in haar gezicht. Vooral die fronsrimpel tussen haar wenkbrauwen vond ze wel erg opvallend en dus besloot ze een prikje botox te proberen. Daar heeft ze flink spijt van gehad. "Ik schrok me helemaal te pletter", vertelt ze aan Weekend. "Ik kon niet meer boos kijken, want mijn frons was weg. En ik wist niet meer zo goed hoe ik verbaasd moest kijken. Ik heb expressie nodig in mijn gezicht om een verhaal te vertellen, dus ik kan niet alles platspuiten."

Volwaardig leven

Inmiddels denkt Karin wel anders over rimpels, die volgens haar horen bij een mooi leven. "Net als lachrimpels, die betekenen dat je veel hebt gelachen. En als je rimpels hebt, betekent het dat je een volwaardig leven leidt en een volwassen mens bent."

Voor wie wél fan is van botox, heeft ze ook een boodschap: "Het kan, het mag en als je ongelukkig bent met hoe je eruit ziet, joh, lekker doen. Dus het moet niet, het mag. En zo moeten we in het leven staan, met alles. Zeker na de afgelopen twee jaar."

Alizonne-methode

Karin viel drie jaar geleden zoveel af met de Alizonne-methode. Niet omdat ze ontevreden was met haar gewicht, maar wel om lekkerder in haar vel te zitten. "Ik ben door Alizonne heel anders gaan eten. Geen brood, geen zuivel, geen suiker, geen fruit, geen koolhydraten. Dan blijft er over: sla, tomaat, avocado, noten… vlees, vis en groente; alleen proteïne", vertelde ze destijds aan Nouveau. "Ik kan nu ineens pakken kopen, mooie jasjes, dat vind ik zó leuk." Maar er waren ook mentaal veel voordelen. "Ik viel niet alleen 25 kilo af, het hielp me ook mijn ingesleten gedragsproblemen op het gebied van paniek- en stresseten los te laten."

Oude patronen

Aan veel afvallen zit ook een keerzijde: weer aankomen. "Dat is altijd het linke, dat je terugvalt in oude patronen." Tijdens de coronapandemie gebeurde dat dan ook, want ze stopte bij de dieetkliniek die haar hielp. "Dat kostte geld. Ik probeerde het nog wel vol te houden met proteïnetussendoortjes en zo min mogelijk calorieën. Maar stress is niet ideaal bij het lijnen." Helemaal terug bij af is ze niet, maar "ik zal mijn hele leven moeten opletten dat ik niet maat 50 aantik."

Gelukkig is ze met een maatje meer net zo blij met zichzelf. "Ik herkende mezelf en mijn eigen lijf niet meer zo en ik vind volle mensen net zo mooi als slanke mensen", legt ze uit aan Weekend. "Het gaat er niet om hoe je eruitziet, maar om hoe je je gedraagt en wat je doet met de medemens. Het is maar een vorm. In mijn vak moet ik daarmee werken, het is ook mijn instrument, dus ik moet er goed voor zorgen."

Bron: Weekend, Nouveau, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld