5 Nieuwe films die je niet mag missen

Voor op je must-see lijstje.

Er staan weer een hoop nieuwe, goede films op de agenda. Wij zetten de must-sees van het moment voor je op een rij.

Historias para no contar

Vijf komische verhalen die we kriskras door elkaar zien. Verhalen over hilarische, maar ook pijnlijke tegenslagen die soms herkenbaarder zijn dan je lief is. Deze Spaanse drama-komedie is een ode aan dat soort momenten. Geregisseerd door Cesc Gay, met in de hoofdrollen Maribel Verdú, Javier Cámara en Verónica Echegui.

Vanaf 11 mei in de bioscoop

Book Club: The next chapter

De vier vriendinnen (Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen en Mary Steenburgen) zijn terug en vertrekken naar Italië. Het tweede deel van Book Club gaat over een reis die er nooit van kwam, tot nu. Als alles ontspoort en er geheimen boven water komen, verandert een ontspannen vakantie in een avontuur door het land.

Vanaf 11 mei in de bioscoop

Hunt

Het regiedebuut van Squid Game-acteur Lee Jung-Jae. Hij speelt ook de hoofdrol in deze spionagefilm. Niks schokkends, maar Lee overtuigt wel in deze solide 80s thriller. Waarin hij als hoofd van de inlichtingen-dienst een complot ontdekt om de president van Zuid-Korea te vermoorden terwijl hij op zoek is naar een mol binnen zijn eigen bureau.

Nu in de bioscoop

Revoir Paris

Drie maanden nadat Mia (Virginie Efira) een terroristische aanslag heeft overleefd in een bistro, is ze nog steeds getraumatiseerd en kan ze zich niets meer herinneren. Stap voor stap probeert ze haar herinneringen terug te halen. Doet denken aan Christopher Nolans Memento, en tegelijkertijd is het een film over herstel en veerkracht.

Vanaf 6 april in de bioscoop

Une belle course

Een nieuwe, verrassende film van Christian Carion (Joyeux Noel). De 92-jarige Madeleine (Renaud, die zelf inmiddels 94 is) verlaat haar huis en belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze intrekt. Ze vraagt de taxichauffeur Charles (Boon) om haar langs de plekken te rijden die betekenis hadden in haar leven. Charles ontdekt een buitengewoon leven dat hem meer raakt dan gedacht.

Vanaf 27 april in de bioscoop

Het is maar net waar je zin in hebt, maar keuze is er genoeg! Deze vijf nieuwe films mogen in ieder geval niet op je watch list ontbreken. Met welke begin jij als eerst?

Tekst: Jorrit Niels | Beeld: Book Club: The next chapter