Zien: de allereerste beelden van de H&M x Mugler samenwerking

Wauw, wauw, wauw!

Ieder jaar is de grote vraag weer: welke designer collaboration heeft H&M voor ons in petto? Vorige maand werd bekend dat H&M en Mugler de handen ineen hebben geslagen en nu zijn ook de eerste beelden te zien!

H&M x Mugler

Met veel trots maakte H&M onlangs bekend dat de volgende designer collaboration zal zijn met niemand minder dan modehuis Mugler. De collectie is ontworpen door Mugler's creatief directeur Casey Cadwallader en omvat zowel dameskleding, herenkleding als accessoires.

Om alvast een sneak peek van de collectie te geven, is er een videoclip uitgebracht vol met muziek, expressie, theatraliteit en subcultuur - waar Mugler voor staat. Rising stars Amaarae, Shygirl, Eartheater en Arca én actrice model en icoon Jerry Hall spelen de hoofdrollen in hun eigen versie van Stardust's hit Music Sounds Better With You. Benieuwd? Kijk mee!

De collectie

In de collectie zie je bekende Mugler eigenschappen terug, maar ook de intrigerende manieren waarop Cadwallader het merk opnieuw heeft uitgevonden voor een nieuwe generatie. Denk aan sterke, brede schouders, een focus op de taille en een ode aan de lijnen van het lichaam. Ook is er een selectie speciale remakes van archiefstukken in beperkte oplages verkrijgbaar.

Casey Cadwallader laat weten: "Het is een eer om samen te werken met H&M. De collectie viert alles wat Mugler als modehuis definieert en elk stuk is authentiek Mugler, van de bodysuits - die een handtekening van ons zijn geworden, tot de strakke tailoring en bewerkte denim. Het is een showcase van onze iconen."

Wanneer de collectie geshopt kan worden is ook bekend. En dat is sneller dan je denkt. De collectie zal op 11 mei 2023 in geselecteerde winkels en op hm.com gelanceerd worden.

Bron & Beeld: H&M