Zo maak je tuin gezellig voor het mooie weer

Je tuin is een plek waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen, maar het kan soms lastig zijn om deze plek gezellig en sfeervol te maken. Met een paar simpele aanpassingen kun je je tuin echter omtoveren tot een gezellige en uitnodigende ruimte waar je graag tijd doorbrengt. In dit artikel geven we je tips en ideeën om je tuin gezellig te maken.

Zorg voor fijne zitjes

Kies voor comfortabele stoelen, banken en tafels die passen bij jouw persoonlijke stijl en wensen. Investeer het liefst in kwalitatief hoogwaardige meubels, die duurzaam zijn en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Op deze manier kun je er lang van genieten. Je kunt verschillende zitjes maken in de tuin, zodat je zo nu en dan ook eens ergens anders kunt zitten.

Planten en bloemen zijn de basis

Planten en bloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze dragen ook bij aan een gezellige sfeer in je tuin. Kies voor planten die je mooi vindt en welke het best passen bij het klimaat. Combineer verschillende soorten planten en bloemen om een kleurrijk en levendig geheel te creëren. Je kunt hiervoor verschillende mooie bakken en bloempotten aanschaffen, zodat het een gezellig allegaartje wordt.

Verlichting is altijd handig

Verlichting is ook iets waar je aan moet denken, zeker als je ook van plan bent om in de avonden nog even lekker buiten te gaan zitten. Je kunt hiervoor lantaarns, kaarsen, fakkels, of buitenlampen gebruiken/plaatsen om je tuin te verlichten. Daarnaast is er ook verlichting welke werkt op zonne-energie. Dit is een milieuvriendelijke en goedkopere oplossing.

Decoratie hoort er ook bij

Er zijn tal van decoratieve elementen die je kunt toevoegen aan je tuin, zoals tuinkabouters, beelden, fonteinen, spiegels, en tuinposters. Denk ook aan accessoires als kussens, plaids en vloerkleden voor op/onder je tuinmeubels.

Zorg voor voldoende privacy
Om je tuin gezellig en knus te maken, is privacy natuurlijk ook belangrijk. Je kunt een hek of schutting (laten) plaatsen om je tuin af te schermen, maar je kunt ook privacy creëren door het toevoegen van een pergola (ideaal voor klimplanten), een plantenwand of een haag.

Ga voor een mooie waterpartij

Je zou een waterpartij kunnen plaatsen, zoals een vijver, fontein of kleine waterval. Dit zorgt voor rustgevend geluid en daarnaast is het natuurlijk een visueel aantrekkelijk element in je tuin.

Tuinieren werkt ontspannend

Tuinieren kan niet alleen ontspannend zijn, maar ook een bijdrage leveren aan een gezellige sfeer in je tuin. Je kunt bijvoorbeeld een moestuin of kruidentuin aanleggen, waar je verse groenten en kruiden kunt oogsten. Om je tuin gezellig te houden, is onderhoud van essentieel belang. Zorg dat de planten en bloemen goed onderhouden worden en snoei ze regelmatig.

Dit artikel is een samenwerking.

Photo by Robin Wersich on Unsplash