Betrapt: zoveel werknemers kijken stiekem Netflix onder werktijd

Guilty?

Smiling black lady watching video on computer, drinking hot coffee

Je kent het wel: je bent met een nieuwe Netflix serie begonnen en kunt niet stoppen met kijken. Tot in de late uurtjes zit je aan je scherm gekluisterd en ook tijdens het werken kun je het misschien niet laten om even verder te kijken...

Guilty

Uit onderzoek van Toluna, in opdracht van Netflix, blijkt dat eenvijfde van de Netflixgebruikers op het werk naar programma’s van de streamingservice kijkt. Het onderzoek werd uitgevoerd onder meer dan 4.000 respondenten. Maar, we moeten er wel een kanttekening bij plaatsen. Het onderzoek vond voor corona plaats. We vermoeden dat het thuiswerken ervoor heeft gezorgd dat dit nummer nog hoger is.

Ook gaf 46 procent van de respondenten aan dat ze graag in het openbaar gebruikmaken van het aanbod van Netflix. Daarnaast bevestigde 26 procent dit in de trein te doen, tegenover 16 procent van de busreizigers.

Beschamend

Wel gaf 11 procent van de respondenten aan dat ze een film of serie in het openbaar weleens hebben uitgezet. Waarom vraag je je af? Omdat de Netflix-gebruikers zich schaamden voor bepaalde scènes die werden afgespeeld op hun beeldscherm. Vooral scènes met drugsgebruik werd het meest ongepast geacht. Hierdoor moet je toch een soort drempel over om die ene film of serie onderweg of op je werk te bekijken. And let’s be honest: sommige dingen zijn gewoon not safe for work.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock