Hoe kies je de juiste bestemming voor een goedkope vakantie?

Ben je op zoek naar een geweldige vakantie ervaring, zonder de bank te breken? Er zijn gelukkig veel mensen voor je geweest die ook op zoek waren naar goedkope vakanties. Hierdoor hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje kunnen zetten om te besparen op jouw volgende reis. Van het bepalen van je budget tot aan het opzoeken van die ene verborgen parel. Lees gauw verder om voor minder toch het maximale uit jouw volgende vakantie te kunnen halen!

Bepaal je budget

Wees bewust van wat je wilt uitgeven per persoon. Stel een realistisch budget op waarbij je rekening houdt met reiskosten, accommodatiekosten, maaltijdkosten én overig kosten. Zodra je dit in kaart hebt gebracht kun je specifiek op zoek gaan naar vakantiebestemmingen die hierbij passen.

Kies de reisperiode

Als je niet afhankelijk bent van de landelijke vakanties, dan is het wellicht interessant om te kijken naar andere periodes. Dit heeft uiteindelijk een grote invloed op de kosten. Probeer om buiten het hoogseizoen op vakantie gaan, dit zal aanzienlijk schelen in de reiskosten en accommodatiekosten.

Doe meer research

Barcelona, Rome, Lissabon. We kunnen zo een rijtje opnoemen van steden die bekend zijn onder vakantiegangers over de hele wereld, maar heb je weleens gedacht aan bestemmingen die minder bekend zijn bij het grote publiek? Denk aan kleinere dorpjes of onbekende steden. Dit zijn vaak steden die geen ‘toeristen prijs’ hanteren en waar je kunt genieten van de échte lokale cultuur.

Eet lokaal

Aansluitend op voorgaande tip, wees geen typische toerist! Vermijd de toeristen-aantrekkers, maar ga voor lokale eetgelegenheden. Geniet van authentieke smaken en steun de lokale economie. Met deze besparingstip zul je uiteindelijk veel kunnen besparen, gezien eten een groot deel van je vakantiebudget uitmaakt.

Bespaar op accommodatiekosten

Een andere grote kostenpost op je vakantiebudget zijn de accommodatiekosten. Als je veel op pad bent en weinig binnen zal blijven dan is dit de kostenpost waar jij het makkelijkst op kunt besparen. Overweeg een hostel, camping of eenvoudige bed & breakfast. Dit is vaak goedkoper dan een luxe hotel, waar je immers niet veel tijd zal doorbrengen.

Niet alles kost geld

Niet alles hoeft (veel) geld te kosten. Ga op zoek naar gratis activiteiten die je kunt doen op je vakantiebestemming. Ga bijvoorbeeld wandelen, zwemmen, het park bezoeken of bezoek een museum op een gratis dag. Door op zoek te gaan naar deze gratis activiteiten zul je meer budget overhouden voor andere zaken!

Photo by Upgraded Points on Unsplash