Een oase van rust: jouw droombadkamer is mogelijk

Een badkamer is allang niet meer alleen een functionele ruimte waar je komt om snel te douchen en je klaar te maken voor de dag. Het is een plek waar mensen even tot rust komen om zich voor te bereiden op de hectiek van een nieuwe dag. Of de drukke dag van zich afspoelen en genieten van een moment voor zichzelf in de avond. Kortom: de badkamer is steeds belangrijker geworden is ons dagelijks leven. Een nieuwe badkamer vraagt heel wat voorbereiding, maar hoeft niet altijd te betekenen dat je gaat verbouwen. Kleine aanpassingen geven vaak ook al een groots resultaat. Hoe pak je dat aan en wat zijn eigenlijk de trends voor dit jaar?

Het belang van de badkamer

De badkamer is dus een plek geworden waar je kunt ontspannen. Dat zie je ook terug in de huidige trends. Want wanneer mensen ervoor kiezen de badkamer te vervangen, worden de mooiste ruimtes gecreëerd. Op het moment dat je je badkamer instapt en je telkens weer blij wordt van wat je ziet, dan weet je dat je het goed gedaan hebt. Een fijne badkamer kan bijdragen aan een gevoel van welzijn omdat je daar de ontspanning kunt opzoeken. Waar voorheen het bad vaker werd verwijderd om meer ruimte te creëren, wordt het nu weer meer een vast onderdeel. Want er is niets fijner dan even helemaal tot jezelf komen in een warm bad onder het genot van een kopje thee en een tijdschrift.

Tegeltrends

Een belangrijk onderdeel van je nieuwe badkamerdesign zijn de tegels. Badkamertegels bepalen niet alleen voor een groot deel de uitstraling van de ruimte, maar zijn bovendien ook functioneel. Het gaat voor een groot deel om de looks, maar er speelt ook een praktische kant mee. Gelukkig is er voor ieder budget en voor iedere stijl wel een tegel beschikbaar. Kies dus voor een tegels die past bij jouw wensen en mooi opgaat in het geheel van de stijl van je badkamer. Iets dat we op het moment veel terug zien is de natuurlijke uitstraling. Hiervoor worden natuurlijke materialen gebruikt zoals hout of steen en een tegel met houtlook past daar perfect bij. Dit geeft een fijne, warme uitstraling. Een hele andere trends is juist de opvallende, kleurrijke tegel of tegel met patroon. Zo zien we steeds vaker geometrische vormen en grafische prints, die een speelse look geven aan de badkamer. Ook met kleur mag worden uitgepakt. Felle kleuren of pasteltinten, het kan allemaal en juist een combinatie hiervan zorgt voor een vrolijk geheel. Tot slot worden de tegels ook steeds groter. Je ziet minder voegen en dit geeft een strakke uitstraling, waardoor de badkamer er ook ruimtelijker uitziet.

Jouw droombadkamer

Met tegels alleen ben je natuurlijk nog niet klaar. Trends op badkamergebied zijn altijd in beweging en je ziet steeds meer innovaties die bijdragen aan het comfort. De natuurlijke look zien we dus op dit moment veel terug, in houten meubels, vaak gecombineerd met bijvoorbeeld marmer(look). Een strakke, rechthoekige badkamer is nog steeds populair, maar in het badkamermeubilair zien we ook meer ronde en organische vormen voorbij komen. Een originele spiegel in een afwijkende vorm bijvoorbeeld of een rond of ovaal bad zorgen voor een speels effect en zijn ook nog eens echte eyecatchers. Uitpakken mag, maar hoeft niet, want een minimalistische stijl is ook veel zichtbaar. Daarbij staat duurzaamheid hoog op het wensenlijstje, dus er wordt ook meer aandacht besteed aan besparen op bijvoorbeeld water en elektra.

Verbouwen hoeft niet

Een hele badkamer verbouwen is een behoorlijke klus en bovendien ook nog eens flink aan de prijs. Als je je badkamer wilt aanpassen, maar geen zin hebt in een grootschalige verbouwing, dan zijn er genoeg manier om toch een hele nieuwe uitstraling te creëren. Allereerst kun je huidige, saaie tegels vervangen voor nieuwe. Een strakke nieuwe wand met een andere look doet al wonderen en zorgt direct voor een make-over. Hetzelfde geldt voor een likje verf op de muur en het plafond. Na verloop van tijd gaat verf in de badkamer bladderen vanwege de luchtvochtigheid en daardoor ziet het er al snel oud uit. Door dit te vervangen met een nieuwe laag of mooie tegels ziet je badkamer er weer een stuk strakker uit. Ga je aan de slag met verf, kies dan voor een speciale badkamerverf, die is bestand tegen het vocht en gaat een stuk langer mee. Ook met nieuwe accessoires kun je al een hele nieuwe look maken. Kies bijvoorbeeld voor nieuwe handdoeken, decoratie of verlichting.

Photo by Sidekix Media on Unsplash